header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Доц. др Немања Ђукић: Друштвена улога вакцинације
СВЕТ ОКО НАС
четвртак, 19 јануар 2017

 Апстракт: У чланку који слиједи настојимо критички анализирати биополитичку функцију имунизације. Указујући на циљеве имунизације (депопулацију и интересе фармаколошке индустрије), чланак покушава довести у везу стандардне вакцине (Полио, ДТП, ММР) и најучесталије посљедице које се њима приписују (Дјечија парализа, СИДС, Аутизам, стерилитет). Посебну пажњу придајемо статистичким подацима и анализи садржаја појединачних студија случаја.

Детаљније...
 
Поздрав Владике Николаја Заједници Храма Светог Ђорђа у Лорену
МИСИОНАР
понедељак, 16 јануар 2017

 Драги мој председниче,

Брате Ралићу,

Веома ми је жао што Вама и српској црквеној заједници којој часно и ревносно преседавате не могу да упутим поздрав на други начин, осим писмено.

Детаљније...
 
Три столећа оснивања масонерије
СВЕТ ОКО НАС
среда, 18 јануар 2017

УМЕСТО УВОДА

Ове године навршава се три столећа од када је основана масонерија, чије је деловање имало великог утицаја на човечанство. Наш сајт ће доносити важне и озбиљне текстове о овом проблему у свету и код нас. Почињемо од текста оснивача српске социологије, др Мирка Косића, који се бави улогом масонерије у предратном животу нашег народа.

+ + +

Др Мирко Косић

ШТА ЈЕ ВЛАДАЛО У ЈУГОСЛАВИЈИ
Детаљније...
 
Вампиризам глобалистиче "елите"
СВЕТ ОКО НАС
среда, 18 јануар 2017

 За 8.000 долара убризгавају старцима СВЕЖУ КРВ тинејџера

За Џесија Кармазина крв је лек. Његова стартап компанија “Амброзија”, са седиштем у Монтереју (Калифорнија), покреће прву америчку клиничку студију како би установила шта се дешава када вене старијих људи испунимо крвљу младих.

Детаљније...
 
Свети Димитрије Ростовски: Свесрдно благодарење Богу за његова доброчинства
МИСИОНАР
уторак, 17 јануар 2017
          О БЛАГОДАРЕЊУ

Тешко је, борба је непрестана, а живот је сложен. Разочарења је много, а идеали су стално на удару стварности. Па ипак, православни хришћанин нема разлога да се жали; свет нам није коначни дом, и нисмо овде заувек. Напротив – смисао нашег постојања је у благодарењу «о всјех и за всја». Има Неко Ко је свет саздао, и дао му Смисао, Сина Свога, да га утемељи у Свом Васкрсењу, чак и кад спољашње обличје космоса прође. Ми, људи, на први поглед космичка сирочад, плесан на ободу галаксије, у ствари смо синови Оца Небеског кроз Христа у Духу Светоме. И зато, уместо пролазних људских умовања, која нас прате само до гроба, после свега, речи једног свеца наше Цркве нека кажу, за крај, који је и почетак, оно што треба рећи.

Слава Ти, Боже, слава Ти, Боже, слава Ти, Боже!  

Детаљније...
 
Удар „Великог брата“ на бастион Православља - Грузијску Цркву
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 17 јануар 2017

 ГРУЗИЈСКО СВЕШТЕНСТВО ПРОТЕСТВУЈЕ ЗБОГ „појачавања мера безбедности“ у храмовима

Као што је познато, под изговором бриге за „мир и безбедност“,  у свету се укорењују екуменизам и глобализација. Свештенство Грузијске Православне Цркве изразило је оправдано незадовољство поводом инсталације у храмовима техничких средстава  за контролу и сталних провера које су наметнуте од стране служби безбедности.

Детаљније...
 
Владислав Ђорђевић: Феминистичка злупотреба Библије: Светитељка Јунија
Владислав Ђорђевић
уторак, 17 јануар 2017

 Протестанти заступају тезу да је само Библија извор вере. Тај став је јеретичан, јер нигде у самом Светом Писму нема идеје да је само Свето Писмо извор вере. Оно је повлашћени, канонски део Светог Предања, али не и његов једини део.

Детаљније...
 
Свети Владика Николај: Савремена Писма: Молитва и хлеб (из избеглиштав - одломак)
МИСИОНАР
понедељак, 16 јануар 2017
           Какве везе има ово двоје, питате? Мора да има неке јаке везечим је Спаситељ учио нас да се молимо: “Хлеб наш насушни дај нам данас”. Знам, да ћете ви на ово брзо одговорити српском пословицом: Не тражи виноград молитве но мотике! Заиста, не можете се позивати на ову пословицу, прво што се она противи Христу, а друго што стоји у супротности са свом осталом религиозном мудрошћу српског народа. Она је несумљиво убачена у пословичну народну мудрост, као што су и неке ругобне “народне” песме убачене у збирке епске поезије српске, само да би је учиниле гломазнијом али не и светлијом.
Детаљније...
 
Јевреји који су помагали нацистима у Другом светском рату
СВЕТ ОКО НАС
понедељак, 16 јануар 2017

 Кад се прича о нацистичким сарадницима и националним издајницима, најчешће се не говори у Јеврејима у том контексту. Међутим, како упозорава Листверсе, истина је далеко мрачнија. Бројни Јевреји пристајали су на издају како би спасли себе и своје најмилије.

10. Калел Переходњик

Детаљније...
 
Игор Друз: Језуита Фрањо како идеолог стварања светске централне банке
Антиекуменизам
недеља, 15 јануар 2017
        Римски папа поново се заложио за фактичко уништавање суверенитета националних држава и концентрацију глобалних финансија у рукама неколицине банкара.

Одељење за спољне црквене везе Московске патријаршије већ дуже време убеђује руске православне вернике како је Ватикан велики бастион „традиционалних вредности“, због чега се са њим треба спојити у екуменистичком загрљају. А то је очигледна лаж. Сваком здравомислећем човеку, који прати ситуацију у римокатолицизму, савршено је јасно да Ватикан није ништа друго до својеврсно идеолошко одељење западних олигархијских кланова, повезаних са западним владама.

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 181 - 200 of 8263
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.