header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Изругивање икони на сајту Епархије далматинске Штампај Е-пошта
недеља, 01 октобар 2017
           На сајту Епархије далматинске објављен је плакат са позивом вјерницима на чин хиротоније и устоличења новог епископа Далматинског г.Никодима за 1.10.2017. Можда гријешим али сам непријатно изненађен  оним шта сам видео испод текста.

Наиме цртежи и по мени обичне шкработине ме заиста потсјећају на изругивање иконе, лик на средини је као мртвачка глава а лик крајње десно има луциферове уврнуте бркове, слика је засигурно била нацртана са намјером да дочара једну од наших правих икона или да покаже један нови однос новотараца до наших икона, да их исмије и увриједи. Кад томе додам да у самом наслову нема ништа од назива Српска, на пр, Српско-православна епархија Далматинска или Епархија Далматинска СПЦ, ја ипак мислим да то није случајно.

То би могло да значи и Бугарска ПЦ, Румунска ПЦ или не дај Боже непризнате Македонска или Ђукановићева приватна Дедајићева Ц па чак и Хрватска ПЦ. И кад томе додам недавно скраћивање Патријархове  Божиће Посланице за slušatelje у Хрватској и нестанак патријархове слике и грба наше СПЦ са сајта Митрополије Загребачко -љубљанске, можда гријешим али не вјерујем у случајности. Нека ме неко демантира.

Опрости ми Боже ако гријешим.

Миро Рајлић,Ново Место

Последњи пут ажурирано ( недеља, 01 октобар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.