header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Миодраг Лукић: Лакоумни свих земаља уједините се – кажу NEW AGE гуруи
Миодраг Лукић: Лакоумни свих земаља уједините се – кажу NEW AGE гуруи Штампај Е-пошта
субота, 03 март 2018

 Познато је да смо као народ спремни да брзо усвојимо новоторије за запада, па не треба да чуди што су многи похитали за глумцем који постао гуру и тако заслужили назив из поднаслова. Да, већина оних који су залуђени Синишом Убовићем и његовом менторком Лујзом Кеј су лакоумници, а само један мањи дио су несрећници који би у невољи појели и оно што се не једе ако би од тога оздравили, па њима опраштам глупост.

Прочитавши да је глумац који је и гуру, одноносно мотивациони тренер, гостовао у Базелу и да се одазвало много, баш много наших људи, углавном жена, помислио сам да је гостовао са неком позоришном представом па ми је било жао што на вријеме нисам сазнао за тај догађај. Истини за љубав ја до недавно нисам знао ко је он јер већ годинама не гледам телевизију па нисам био у прилици да га видим на малом екрану у серијама, у којима се ваљда прославио, али бих га, да је гостовао са позоришном представом, можда гледао.

 Гријешим ли ја негдје?

Наравно да гријешим јер то што он ради јесте каква-таква позоришна представа и његове глумачке способности долазе до потпуног изражаја када публици продаје New Age ђубре. Да добро сте прочитали, то што он ради је продаја New Age ђубрета несрећним лакоумницима који желе да оздраве, а да се при том не одрекну ни једне своје мане, као ни да се ослободе заблуда. Они желе да им неко потврди да је самољубље исправно и да је најважније вољети себе и своје мане и да они нису нигдје погријешили, и да могу наставити по старом.

Нема гријеха, нема потребе за кајањем и лошом савјешћу, а једина грешка им је што нису довољно вољели себе. Најбоље је да се што чешће гледају у огледалу и кажу како себе воле.

Дивно зар не? Од већ начетих и несигурних људи треба створити нарцисоидне психопате, који ће за рукаве вући друге људе да се усреће на семинарима које води наш глумац.

Познато је да сваки гуру настоји да разори ум свом ученику да би га поново саздао према свом учењу. Гуруи свих могућих секти то успијешно раде, па од својих следбеника стварају слуге, односно људе који постају зависни од гуруа, односно секте. Сумњам да је то могуће учинити на једном семинару, али семинари се понављају и нису скупи свега 35 франака за сат-два „лијечења душе“.

Кад нема гријеха нема ни кајања, све је добро, важно је да се размишља позитивно итд. Као што је важно и да се смрша јер у овом свијету је срамота бити дебео, па онда на сцену ступају савјетници за исхрану, као и инстант храна. Инстант религија препоручује инстант храну, то је логично зар не?

Почетком двадестог вијека је један од инспиратора New Age покрета рекао:  „Чини оно што хоћеш и нека ти то буде једини закон“.      

Да не бих по ко зна који пут писао о NEW AGE покрету препоручујем да потражите у интернету научни рад на ту тему:

New age духовност и културна логика касног капитализма, Горан Каузларић

Као и један добар текст Владимира Димитријевића:

http://borbazaveru.info/content/view/3820/52/   

Оно у чему се слажу сви мислиоци „гмижуће опасности“ како NEW AGE називају хришћански мислиоци на западу, је да су хришћани заостали и нетолерантни и да морају бити уништени да би се остварило ново златно доба. Ово о заосталим и нетолерантним хришћанима баш подсјећа на неке невладине организације у Србији или ми се само чини?

Дакле за поклонике „гмижуће опасности“ хришћани су зло и морају бити побијени да би се поново родили што гаси грижу савјести ако би се случајно појавила, а новодбци свеједно сматрају да је савјест болест, a кајање зло.

Аутор већ цитиране мисли: :  „Чини оно што хоћеш и нека ти то буде једини закон“, је Елистер Кроули, сатаниста, црни маг, шпијун итд., поручио је својим следбеницима да нема кајања, кајање је за хришћане, а он је мрзио хришћане.

  Може да вас збуни да новодобци помињу Исуста Христа, али то није Христос Новог завјета, него Христ Новог доба, гура или аватар или учитељ, а данас само прочитао умоболну изјаву једно ученика Лујзе Хеј да је Исуст Христ био мотивациони тренер у свом времену.

Кроули није оснивач NEW AGE покрета али је свакако његово учење дубоко увријежено у овој религији која је ништа друго до сатанизам у рукавицама.

Ако се зна да је Кроули био агент британске обавјештајне службе, а да је у својим дјелима пропагирао Ново доба, доба Хоруса, и Нови поредак, поредак у коме ће владати окултна елита, прије чијег се наступања, по његовој „Књизи закона“, „свијет мора купати у мору крви“,и то хришћанске (јер хришћани неће Њу Ејџ) онда нам је сасвим јасно да је сатаниста био нешто више од пуког врача-трабуњала, и да су неке од његових идеја оно што се данас спроводи кроз NEW AGE покрет.

Да ли је наш глумац Синиша Убовић свјестан да је учење Лујзе Хеј утемељено на Теозофији Хелене Блавацке која није крила да је луциферијанка (ово више воле од израза; сатаниста)? Да ли је свјестан да иза Лујзе Хеј и њеног учења је стојао и стоји Луцис Труст (Луцифер Труст). Да ли је свјестан да они у Србима православцима виде смртне непријатеље које треба све побити?

Не знам, препуштам другима да о томе суде, али у једно сам сигуран, већина полазника његових курсева немају појма у шта се упуштају иначе би се забринули.

Вратимо се мало у Базел.

Перформанс Синише Убавића у оквиру „HEAL YOUR LIFE“ програма у којем је он коуч...итд.

Давно сам написао да стране ријечи без нужде користе полуобразовани људи да би себи дали на значају, па се сјетих тога када сам читао најаву перформанса и питам се да ли је могуће да је неко ко је завршио академију остао полуобразован, да бих на крају закључио да бити образован ипак значи имати образ, а не бити писмен.

Дакле Срби без образа, а нису Срби једини који то чине, убацују енглеске ријечи и тамо гдје не морају, па је ријеч тренер: одавно, замијењена ријечју: коуч. Ваљда то лакоумницима боље звучи па се лакше навуку у замку. Назив програма се не преводи на српски јер на српском „Излијечи свој живот“, може да звучи и смијешно, а најчешће ће људе натјерати на размишљање, новодобцима не требају они који мисле својим главама него по програму гуруа.

Ко су најчешће жртве гмижуће опасности?

Жене, жене много чешће него мушкарци, али и мушкарци ради мира у кући на крају пристану да дијеле глупости са својим бољим половинама. Недавно сам објавио текст који сасвим добро пристаје уз ову тему.

 http://slovoslovlje.org/2018/02/04/miodrag-lukic-protokol-sa-poslednje-demonske-skupstine/     

 На крају морам да се осврнем на медије у Србији. Претражио сам пажљиво интернет и нисам пронашао ни једну озбиљну критику овог што ради Синиша Убовић. Да ли је могуће да су све медије већ купили сатанисти као што сам најавио у мојој драми Господар никако да дође?

http://slovoslovlje.org/2017/11/04/miodrag-lukic-gospodar-nikako-da-dodje-komedija/   

 Не могу сад да се бавим власницима медија у Србији, премда знам да је већи дио у рукама Ринигера чији листови нам овде у Швајцарској још од деведесетих загорчавају живот, ширећи лажи о нама. Јасно је наравно да у листовима који су Рингиерево власништво нема критике на рачун „гмижуће опасности“ јер газда је, како сам чуо, члан Билдерберг групе, па можемо да очекујемо умјесто критике само промотивне текстове.

А можда гријешим, можда су глумци у Србији поштеђени критике и онда када постану поклоници Луцифера?

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 март 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 Грех је окултна појава, то је изазов Богу, у име илузорне слободе, то је жеља човека да оскврни и уништи образ Божији у својој души. Грех је бесмислен и безобразан, али је он привлачан управо својом бестидношћу. Зашто се таквим захтевом траже најциничније књиге и развратне слике? Управо зато што су они сазвучни страстима и сликама, које се крију у дубинама људске подсвести.

Људи на екрану са великим интересом гледају на слике насиља и ругања над људским телом, као да су хипнотисани том мрачном фантазмагоријом. У сатанистичким сектама садизам и разврат се јављају ритуалима ноћних оргија. Сада хоће да претворе сабат вештица у очаравајући спектакл.

Свети говоре да спасење почиње са виђењем својих грехова. Прво дејство благодати јесте зрак, који је усмерен у дубину душе, у коме човек види себе, покривеног крастама греха, као прокажени са чировима. Пред њим се откривају страсти, као чудовиште које обитава у срцу. Ако се душа не бори са грехом, и покорава му се, онда она сама постаје демоноподобна и демоно-образна. Угризи савести нам говоре о томе, али се само после смрти открива сав демонизам греха, и душа задрхти од ужаса, што остаје у вечности са грехом, као са неизбрисивим печатом одбацивања.

Из утробе земног живота, душа се рађа у вечност, или са ликом Христа, или са ликом сатане; а после васкрсења из мртвих, не само душа, већ и тело, примају образ онога, чему је човек служио. У томе је тајна раја и пакла, вечног блаженства и вечних мука.

Грех има своје апологете; са сваким веком њихов број се увећава, а са сваком деценијом њихов карактер постаје све наглијим и циничнијим.

Савремени оригенисти сачињавају нове теорије да би успокојили грешника. Приклањајући се његовом узглављу, они му, као Шехерезада Ал Рашиду, говоре бајке, само не из „Хиљаду и једне ноћи“, већ из Оригеновог и Карпократовог предања. Њихов главни догмат - коначно свеспасење.

Али Господ је на земљу донео не мир са грехом и сатаном, већ огњени мач благодати, који ће заувек да раздели добро и зло. Оптичка варка ће се завршити и наступиће горко буђење.

Архимандрит Рафаил Карелин


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.