header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Иран оптужио Израел да му краде облаке – кише и снегове
Иран оптужио Израел да му краде облаке – кише и снегове Штампај Е-пошта
недеља, 15 јул 2018

 Начелник иранске управе за цивилну одбрану – бригадни генерал Голам Реза Џалали – оптужио је Израел да стоји иза климатских промена у његовој земљи.

         Изјавио је да је неколико иранских научних центара дошло до истог закључка:  да иза суше у Ирану стоји услитање других држава. Притиом је прецизирао „оптужницу“.

„Комбиноване групе из Израела и још једне суседне државе лишавају влаге облаке који прелазе преко Ирана. Суочени смо и са честим крађама облака и снега.

Техеранска новинска аггенција Tasnim пренела је и Џалалијеву тврдњу да је једно четворогодишње научно истраживање показало да су све планине измежу Медитерана и Авганистана имале снегом покривене врхове изнад 2200 метара осим иранских.

         Министарство енергетике Ирана објавило је да заједно са Корпусом чувара исламске револуције почиње борбу против суше у земљи. Централна тачка пројекта је – стварање вештачких облака.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху недавно је понудио Ирану „помоћ у борби са сушом.

Не чекајући одговор на понуду, обећао је да ће Израел превести на ирански језик (фарси) документацију о својим напредним технологијама за водоснабдевање.

Нетањаху је навео податак да 96 одсто територије Ирана има проблеме са сушама и недостатком воде.

 

Извор: „Факти“

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 15 јул 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.