header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Новоустоличени еп. милешевски Атанасије физички насрнуо на безаконо смењеног владику Филарета
Новоустоличени еп. милешевски Атанасије физички насрнуо на безаконо смењеног владику Филарета Штампај Е-пошта
четвртак, 05 јул 2018

 Као што се види из писма које нам је послао један наш читалац, прогон и шиканирање правоверног епископа Филарета, безаконо свргнутог са трона епархије милешевске (овде:) наставља се. Владики Филарету српски екуменисти нису опростили његов антиекуменизам и антиновотарство, уклонили су га са катедре грубим кршењем Устава СПЦ, прогонили га "од немила до недрага", а сада су отпочели и физички насртаји на њега. Господ нека им запрети!

Уредништво

+ + +

Одлуком Св. Арх. Синода СПЦ, епископ Филарет борави у Манастиру Дубница у селу Божетићи код Нове Вароши. Са Епископом Филаретом борави и јеромонах Павле. Ту редовно одлазим на Богослужења, сусрећемо и епископа Филарета, који је неколико пута похвалио о. Павла, како се веома лепо опходи према њему. Е то је укратко, а проблем је следећи:

У понедељак (02.јула) око 17:00 часова, заједно са мојим кумом долазимо у манастир на вечерњу службу. Испред манастирске капије био је само један ауто, док у самом дворишту три аутомобила, један је од о. Павла, један од о. Станка, док за трећег би рекао да је епархијски. И док се приближавам самој цркви, размишљам у себи, како је лепо кад народ посећује манастире.

 Када смо се приближавали конаку, а конак је монтажна кућа, десно је стаза ка манастиру, чули смо галаму. И то вема бучну галаму. Оно што смо ми чули јесте следеће: еп. Филарет је викао на сав глас и говорио "у помоћ, у помоћ... зовите полицију..... аааааааа шта ми ради, Павле, Павле...јооооооооооој". И док смо се приближавали, кроз прозор смо видели еп. Атанасија који је физички насрнуо на еп. Филарета. Еп. Филарет је подигао руке у вис, а видели смо и попа Станка из Нове Вароши и новог ђакона Перковића како покушава да раздвоји епископе.

Новоустоличени епископ милешевски Атанасије 

Искрен да Вам будем ја сам и данас у шоку. У тој сцени сукоба, успели су да раздвоје еп. Атанасија од еп. Филарета и видео сам како еп. Филарет напушта простору трпезарије и највероватније одлази у своју келију. Оно што сам јасно чуо јесте и ово да је еп. Атанасије говорио: упамтићеш ти мене Филарете! Напоље из моје епархије... Н А П О Љ Е (Тако је урликао као да сами ђаво говори из њега). Галама и даље траје, ми у шоку, не знамо шта нас је задесило. У том моменту излази о. Павле (сигурно нас је видео) и моли нас да што пре одемо и рекао је да неће бити вечерње службе. Само је говорио: "идите, молим вас, само идите". Ја сам хтео да оставим једну кесу са прилогом, а у том моменту је изашао и сам еп. Атанасије а за њим ђакон Перковић и поп Станко. Владика је толико био пијан да је једва стојао на ногама. Нешто је гунђао, док је ђакон трчао за њим. Сели су у ауто и отишли. Без поздрава и благослова. И за њима смо се и ми упутили својим кућама у великом чуђењу и неверици да један пијани епископ напада свога брата.

Безаконо свргнути са трона епархије милешевске владика Филарет

Кажем Вам, ово је чиста истина и волео бих да објавите, да се види шта екуменски Ракита ради од еп. Филарета. 

Спаси нас Господе.

 

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

 

Повезани текстови:

-  “Досије“ владике Филарета – “чишћење“ епископа националиста из Сабора и Синода СПЦ (1)

 - “Досије“ владике Филарета – “чишћење“ епископа националиста из Сабора и Синода СПЦ (2)

“Досије“ владике Филарета – “чишћење“ епископа националиста из Сабора и Синода СПЦ (3)

“Досије“ владике Филарета – “чишћење“ епископа националиста из Сабора и Синода СПЦ (4)

- Допринос владике Филарета обнови Прибојске бање

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 06 јул 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.