header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Биљана Ђоровић: Уводи се жестока цензура Интернета: Прво су дошли по Алекса Џонса
Биљана Ђоровић: Уводи се жестока цензура Интернета: Прво су дошли по Алекса Џонса Штампај Е-пошта
петак, 31 август 2018

 Нови светски поредак или глобалитаризам (израз Пола Вирилија који спаја глобализацију и тоталитаризам), трансцендирао је тоталитаризам и показује се као тоталитаризам над тоталитаризмима. Сајбер спејс, вештачка интелигенција, телекомуникациони конгломерати, хемијски, биолошки, климатски, електромагнетски, генетички  ратови, масовна контрола ума популације, производња реалности, свеопшта контрола и надгледање, одвијају се у савршеној синхронизацији са укидањем права на истраживање и критику. Овај процес је застрашујуће опасан.


Његови механизми су се након овогодишњег састанка приватног клуба Билдерберг који је у склопу своје званичне агенде навео рад на успостављању „пост-истинитог“ света, најбоље могли да сагледају у синхронизованом, координисаном прогону Алекса Џонса са Интернета. Епл (Apple), Спотифај (Spotify), Фејсбук (Facebook) и Јутјуб (YouTube) забранили су  6. августа Infowars у размацима од по 12 сати, драматично показујући праву природу процеса у којем је картел приватних интернет-платформи укинуо први амандман америчког устава и темељ слободне штампе: слободу мишљења и изражавања. Твитер је око недељу дана „одолевао“ жестоким притисцима да забрани Алекса Џонса да би га ставио под привремену забрану која по речима Џека Дорсија (Jack Dorsey), директора Твитера може постати трајна уколико се Џонс не „преваспита“. И тако је сада Алекс Џонс забрањен или укорен на Интернет севисима Facebook, YouTube, Apple, Google Podcast, Spotify, TuneIn, Spreaker, iHeartRadio, Audioboom, Pinterest, MailChimp, Stitcher, Disqus, Sprout Social, LinkedIn, Flickr, Vimeo, Shopify и Criteo. Посетиоци Главног Џонсовог Јутјуб канала били су поздрављени поруком да је "укинут због кршења смерница заједнице на Јутјубу". Такође је укинут и канал који је овај програм емитовао уживо као и канал „“Infowars News”.

Јутјуб је био главна дистрибуциона платформа за Алекса Џонса, који се придружио видео платформи још 2008. Пре него што је укинут, његов главни канал имао је више од 2.4 милиона претплатника. Његови видео програми имали су преко 1.6 милијарди прегледа. Изговор за укидање слободе медија на Интернету биле су магловите и мутне орвелијанске синтагме „говор мржње“ и ширење „лажних вести“.

Прогону са Интернета претходила је демонизација Алекса Џонса која је отпочела током председничких избора у САД 2016., да би била радикализована у јуну ове године када је просценијум медија главног тока (мејнстрим) преплављен грубим нападима, исмевањима и пародијама, задатку који је додељен водећим америчким комичарима. Групе за флек су такође током овог периода стављене у погон а покренуте су и две тужбе за клевету, за шта су искоришћене изјаве Алекса Џонса током истраживања која је Infowars спровео у случају пуцњаве у основној школи Сенди Хук, испитиване у програму Алекса Џонса као потенцијално режираног догађаја са ангажованим глумцима на сцени. Овај догађај из 2012. године, у коме је према званичној верзији нападач Адам Ланза убио 20 деце и шест наставника у основној школи Сенди Хук у Њутауну у Конектикату, детаљно је истраживао и Џејмс Трејси, професор конспирологије на  Флорида Атлантик Универзитету (Florida Atlantic University), због чега је избачен са посла. Оваквим притисцима довођење у сумњу и истраживање веродостојности званичних изјава о догађајима – стављена су ван закона. Јасно је да универзитетским администрацијама и свима осталима овакве анализе пуцњаве у школама и други трагични догађаји, какви су у САД били Оклахома Сити (Oklahoma City) и Бостонски маратнон (Boston Marathon), могу изгледати неприкладне, али право на слободу говора и истраживања загарантовано уставом САД, не би смело да буде доведено у питање. Чињеница да се режирани догађаји и фолс флег операције континуирано спроводе како би се реализовали зацртани циљеви као и одузела или умањила права и слободе грађана (у случајевима масовне пуцњаве, по мишљењу Трејсија и Џонса укинуо други амандман САД који гарантује слободу ношења оружја), мора да устукне пред добро подмазаним тоталитарним механизмом. Истраживања која су урушила званичну верзију о Једанаестом септембру, морају да буду ствар прошлости. Слично је и са политиком геноцида која настоји да забрани довођење у сумњу и испитивање веродостојности званичних верзија, а сада се сличне мере најављују и за тзв. “порицаче климатских промена“. Политика сексуалности је овим истим механизмом увелико постала недодирљива и свако ко се усуди да је преиспитује изложен је судском прогону. У Србији се то односи и на истраживаче и критичаре мандаторне вакцинације. Систем јавног здравља у Србији очигледно добро функционише за глобалистан који нас је све претворио у „добровољне даваоце органа“. Добро дошли у пакао.

Прогон Алекса Џонса није настао као резултат забране коју је донела америчка влада, суд, или тајне службе „у интересу националне безбедности“. Са медијских интернет платформи су га координисано уклониле велике технолошке корпорације као окосница глобалистана у процесу успостављања тоталитарног поретка у коме нема места за истраживања његове природе као и права на сумњу у веродостојност његових званичних верзија у чему је Алекс Џонс био без премца. Алекс Џонс је без сумње највећи и најуспешнији непријатељ новог светског поретка.

На свом веб сајту, Алекс Џонс је овако сумирао разлоге свог прогона од стране великих технолошких компанија:

„Инфоворсу је широко признато да је играо кључну улогу у избору Доналда Трампа. Забрањивањем Инфоворса, велика технологија се ангажује на изборном мешању само три месеца пре кључних међу-избора.

Са забраном Инфоворс-а, Епл, Фејсбук, Спотифај и Јутјуб (Гугл), су сада приграбили моћ да уклањају људе и производе које они пласирају преко Интернета са својих платформи, на основу њихових политичких мишљења. Ова моћ ће бити све више коришћена са циљем мешања у изборе.

Забрана такође поставља преседан у коме је сама тврдња да је неко починио „говор мржње“ без да су наведени специфични примери, довољна да избрише нечије индивидуално или групно дигитално присуство.

– Забрана је тек део ширег цензорског чишћења које укључује и тајну цензуру, забрану у сенци и алгоритамску манипулацију како би сакрила или спалила конзервативни садржај.

– Епл је такође одлучио да ућутка Ифоворс након што смо их континуирано критиковали због њиховог рада са и продавању података комунистичкој кинеској влади. Пука коинциденција. Да, сигуран сам.

За конзервативне медије који не реагују зато што не воле Инфоворс, имамо за њих поруку – ви сте следећи.

Фејсбук је забранио Инфоворс након лобирања од стране CNN и демократског конгресмена Теда Дојча (Ted Deutch). Ово није тек приватна компанија ово је огољена политичка цензура.

 Ово је резултат левице који одбија да расправља о својим идејама и једноставно не дозвољава постојање платформе за своје противнике.

Ово је бацање дисидената у Гулаг који су направиле велике технолошке компаније због тога што су њихови гласови постали исувише гласни и имају исувише велики утицај.

Ово је чистка. Ово је изборно мешање и завера.

Све ће се то интензивирати уколико законодавци сада не уведу Дигиталну повељу о правима и не третирају гигантске друштвене медије као телекомуникационе компаније којима је законски забрањено да дискриминишу људе и медије на основу њиховог политичког мишљења.“

У току је дигитално спаљивање књига. То је опасан преседан и рализација Орвелове тотилатарне државе у којој министарство истине кроји реалност и мења датуме и новинске текстове из прошлости уз обавезу преваспитавања (промене свести) својих грађана, јер само дисциплинован дух може опажати реалност. Велики приватни технолошки конгломерати и гиганстке приватне компаније можда нису потпуни еквивалент Хитлеру. Друго време – други Рајх.

Алекс Џонс је оптужио Тима Кука, директора компаније „Епл“ да је предводио забрану Инфоворса, назвавши Кука хипокритом који покушава да уведе комунистичко кинески стил цензуре Интернета у Америку.

Прошле недеље Buzzfeed News je објавио да је Тим Кук лично позвао да се забрани поткаст Инфоворса. Марк Закерберг је на Фејсбуку, следећи Куков пример, одмах учинио исто.

Џонс је на Твитеру недељу дана након чистке посветио Куку серију твитова, називајући га „истим човеком који је под уговором са репресивним системом у Кини a говорио је и о Foxconn фабрикама, главном произвођачу Еплових продуката у Кини у којима су „угњетени радници изложени неподношљивим условима, починили велики број самоубистава“.

У самовољној чистки Инфоварс-а, Кук уводи контролу Интернета у комунистичком кинеском стилу у Америку, док истовремено Гугл гради цензурисану верзију свог претраживача у Кини. А, све што раде у Кини коначно ће доћи у Америку. То се већ и дешава. Упамтите моје речи ", упозорио је Алекс Џонс.

Затим је скренуо пажњу према Марку Зукербергу, који је наводно приватно рекао да га "није брига" за издаваче, пре него што их упозори: "Држаћу те за руке у твом умирућем послу као у болници. Ово су лопови којима дозвољавамо да контролишу јавни дискурс, а такозвани 'либерали' га славе. Бизарно", закључио је Џонс. Серију објава на Твитеру, завршио је тако што је најавио да ће Инфоворс покренути такмичење за мемове базиране на исмевању Кука и да ће ти детаљи уследити.

Пре две и по године, Мет Драџ, оснивач и власник изузетно популарног Драџ Рипорта дошао је у студио Инфоворса и упозорио на овај предстојећи напад на Први амандман. Глобалисти желе да ућуткају сваки глас критике и погасе алтернативне и независне медије.

 

„То би се догодило прошле године, да је Хилари ушла у Белу кућу“, сматра Џонс. Избор Доналда Трампа, одложио је извршење овог плана за око годину и по дана.
Изгледа да се сада не плаше Трампа из било ког разлога, и покренули су овај процес.
Не мислим да је председник Трамп компромитован, али он се компромитује на један или други начин, ако његова администрација то не учини централним проблемом.
Слобода говора је централно питање; ово је
само срце ствари. То је језгро. То је то“, закључио је Џонс.

Икона слободе говора, професор на МИТ-у, Ноам Чомски осудио је забрану Инфоворса од стране високо технолошких корпорација и заступао његово право на жестоке реакције. Али, како пише на сајту Инфоворса: „Плутократска корпоративна елита коју воде Епл и Гугл имају главне медије под својом контролом тако да ниједна публикација није објавила да је професор Ноам Чомски устао у одбрану права Инфоварса да постоји, нагласивши очигледну опасност од монопола који се баве координисањем цензуре говора. Чињеница да је то урадио, позната је широј публици само захваљујући DrudgeReport.com који пробија блокаду вести и информација показујући да контрола говора у кинеском стилу долази у Америку путем Гугла, Епла и њихове котерије сикофантских службеника.

У међувремену, број преузимања званичне апликације Инфоворса која омогућава праћење програма са сајта Инфоворса на мобилним телефонима, пробио је све рекорде и сада је на првом месту у Епловој продавници апликација, у односу на све остале медијске куће, надмашивши CNN, Google News, Buzzfeed, Fox News, The New York Times, ABC, и BBC.

Глобални медијски феномен

“Тек је девет сати пре подне када Алекс Џонс (Alex Jones) паркира свој Dodge Charger на пустом паркингу у Остину (Тексас, САД). Споља гледано, здепасти, једноспратни пословни комплекс који Џонс зове својим “командним центром” подсећа на месечеву базу окружену пољима умируће траве. Али, унутра, заслепљујућа опрема емсионе технике открива студио из кога се сваког радног дана у недељи емитује “Алекс Џонс шоу”који преносе 63 станице у САД”.

Овако је својевремено Александар Заjчник (Alexander Zaitchik) у магазину Rolling Stone описао амбијент у коме настаје „Алекс Џонс шоу“ – програм који се синдикално емитује на више од 160 АМ, ФМ и краткоталасних станица широм Сједињених Држава. Програми Алекса Џонса емитују се преко Genesis Communications Network (GCN), радијске мреже која је настала 1998. године, у власништву Теда Андерсона (Ted Anderson). Емисија „Алекс Џонс Шоу“ недељом, такође се синдикално емитује са националном покривеношћу на Emmis Communications' KLBJ 590 AM.

„Алекс Џонс Шоу“, био је један од најутицајнијих медијских пројеката на SHOUTcast–у и Интернету. "Ако никада нисте чули за Алекса Џонса, онда сте пропустили једну од најдинамичнијих радио станица на планети", закључак је који је својевремено изнео ЗДНет (ZDNet).

"Овај лик је национално благо, светлост која се пробија кроз електронски Берлински зид америчког медијског естаблишмента", закључак је ББЦ-ијевог (BBC) истраживачког новинара Грега Паласта (Greg Palast).

Магазин Roling Stone описао је својевремено Алекса Џонса као „дива америчке конспирационе супкултуре који свакодневним деловањем непрекидно дописује своју биографију, чинећи да Раш Лимбо (Rush Limbaugh) и Глен Бек (Glenn Beck) звуче као домаћини NPR програма на Золофту”.

На сајту Infowars.com издвојено је и мишљење Рандолфа Луиса (Randolph Lewis), професора Америчких студија на Универзитету Тексас у Остину који је испитивао емоционалне, етичке и естетичке изазове живота под константним надзором у америчком друштву након 9/11. У листу „The Daily Texan“, анализирајући Алекса Џонса и америчког сенатора Ренда Пола (Rand Paul), Луис је изјавио:

„Алекс Џонес је једна од најважнијих политичких медијских фигура у земљи и његов круг либертаријанаца из Тексаса је можда најважнија зона отпора култури надзирања управо сада... Видим их као тексашке борце, наоружане ратнике ...  У њима постоји пуно војничке харизме и сјаја. Врло су страствени у вези са другом амандманом и они себе виде као робустне индивидуалисте".

Алекс Џонс је поставио узусе за медије који у 21.веку ревитализују идеју медија као четвртог стуба власти, реализованог овог пута по моделу: један човек, техника и мрежа поузданих сарадника.

Покренувши као двадесетогодишњак самостални локални недељни ноћни телевизијски шоу програм  у оквиру  Public access television, у року од годину дана Џонс је успео да реализује један од најбоље рангираних ток шоу програма у Остину (Тексас).

Телевизијски програм „Алекс Џонс Шоу“, који синдикално преноси више од 160 станица широм САД, веома је озбиљно уздрмао и угрозио приватна министарства за информисање и културу – медијски монопол који је у САД под контролом пет компанија које контролишу највећи део медијског бизниса. Ни једна деспотска или диктаторска власт нису поседовале толику моћ.

Инфоратничка стратегија коју Алекс Џонс примењује заснива се на изузетно добром познавању и истраживању новог светског поретка – глобалне мутације човечанства која се под називом „мондијализам“ и „транзиција“ реализује као научно-технолошки тоталитаризам у форми кибернетског еугенизма који има за циљ успостављање тоталне и тоталитарне контроле, приватизацију генетичке баштине  и ослобађање Планете од „сувишних ждерача хране“.

Алекс Џонс је глобални феномен. Преко шеснаест милиона људи широм света дневно посећивало је његове сајтове, Infowars.com и Planet Prison TV.com. Његову публику сачињавају како обични гледаоци тако и професори универзитета, водећи светски политичари али, на жалост и пропагандни тимови корпоративних медија и спин мајстори, задужени за дискредитацију програма и његовог аутора који погађа право у центар планова „тамних коридора моћи“ - моћне елите банкара, корпоративиста, политичара и генерала који „теже да планету претворе у гигантски, електронски концентрациони логор“. Својим свакодневним медијским деловањем заснованим на поверењу у слободу, моћ појединца и неопходност отпора, Алекс Џонс је успео да освести велики број људи широм света о правој природи глобалног поретка који се успоставља.

Овакав одзив публике резултат је иновативног приступа и деловања путем „вирусних медија“ који се кроз различите медијске форме деловања на Интернету саморепродукују, што је својеврстан заштитни знак Алекса Џонса још из времена настанка његових првих документарних филмова, када је охрабрујући гледаоце да их бесплатно копирају и дистрибуирају, стекао широку гледалачку публику широм света.

Непријатељ бр. 1 новог светског поретка

Још у свом филму „Endgame“, из 2006., Алекс је говорио о мастер-плану елите да покори читаво човечанство, Џонс је упозорио слушаоце о "контролној мрежи" коју „елита“ поставља како би пратила и чувала информације о масама помоћу технологије за надзор и контролу маса чија инфраструктура укључује RFID чипове, GPS на мобилним телефонима, личне карте са чипом, ДНК базе података. У емисији је указано на операцију која се спроводи путем Tivo и Google-a који бележе навике и интересовања ТВ и Интернет гледалаца, правећи комплетне, детаљне психолошке профиле људи на планети. У Алексовим емсијама и филмовима анализиран је план, креиран у оквиру групе Билдерберг, који предвиђа редукцију популације на 500 милиона људи а који ће се спроводити биохемисјким оружјем, у ситуацији глобалног финансијског слома, „Глобалисти верују у социјал дарвинизам, изјавио је Џонс у свом шоу програму 2004.године, - у коме ће се они позиционирати као богови који ће управљати заглупљеном популацијом, циљ који се, по њиховим плановима треба да реализује систематичном „форсираном употребом дрога“. False flag терористички напади биће окосница у процесу који води увођењу полицијске државе, сужавању грађанских права са обавезним микрочипавањем људи.

"Сваки пут када пратим глобалну елиту, то ме води ка сатанизму“, изјавио је Џонс, чији је документарни филм „The Bohemian Grove“ настао на основу хронологије тајног снимања окултног ритуала “Спаљивање бриге“ који се ритуално спроводи у шумама „Bohemian Grova“ које се простиру на око 1100 хектара у области Санта Круз у северној Калифорнији. Алекс Џонс верује да ритуали који се спроводе у Bohemian Grove, доприносе брисању савести и на тај начин постају конститутивни за психу људи који потом постају имуни на патње и страдања људи: потпуно неспособни за емпатију и окренути искључиво идеји доминације. Окултно друштво „Bohemian Grove“ укључује чланове као што су „Лобања и кости“, које Џонс описује као „генерацијски култ“.  Ослобађање од бриге“ је ритуал који не искључује највећу забаву моћних кругова: утврђивање наредних тактичких потеза у оквиру стратешке агенде Новог светског поретка.  У документарном филму The Order of Death (2005) Алекс Џонс је изнео везе између Bohemian Grov-a, друштва „Лобања и кости“ и осталих окултних тајних друштава, испитујући корене Грова и његове везе са осталим окултним мрежама друштава које потичу из доба старог Египта и Вавилона.

Алекс Џонс, је, тако рећи, одмах након рушења Светског трговинског центра и удара на Пентагон, реаговао снимајући документарне материјале са намером да испита истинитост званичне верзије а аутор је и књиге „9/11 Силазак у тиранију: Мрачни планови Новог светског поретка о претварању земље у планетарни затвор“. Филмови и документарни материјали овог аутора су, показујући да се радило о операцији под лажном заставом (false flag), утицали на оснивање покрета “Истина о 9/11”, који се залаже за преиспитивање званичне верзије у светлу бројних експертских анализа, изјава очевидаца, политичких коментатора. Већ 25.јула 2001.у свом програму Infowars, Алекс Џонс је изнео историјат операција по лажном заставом које је извела влада САД, од Залива Тонкин који је Линдон Џонсон употребио како би дубље увукао САД у Вијетнамски рат до првог напада на Светски трговински центар (1993) и Oclahoma City бомбашког напада (1995), који су по анализама  изнетим у радијском програму „Алекс Џонс шоу“, представљали терористичке нападе спонзорисане и организоване од стране тајних владиних служби како би помогли Билу Клинтону (William Jefferson Clinton) у добијању гласова на изборима и суспензији грађанских слобода. Џонс је упоредио Оклахома Сити са паљењем Рајхстага: „Позовите Белу Кућу и реците им да знамо да се ради о планираном тероризму“, поручио је тада својим гледаоцима, „као и да знамо да је Бин Ладен  - бабарога, неоходна у њиховом лажљивом орвелијанском систему“.

Алекс Џонс у својим филмовима и програмима разоткрио и смртоносно функционисање  бермудског троугла: фармација – медицина – еугеника, посао у коме учествују и ГМО компаније у савршеној синхронизацији са улогом војно индустријског комплекса.

Гостујући пре годину дана у програму Џорџа Норија “From cost to costАлекс Џонс је говорио о томе како види суштину свог позива: „Људима су неопходне тачне информације како би се оријентисали и разумели шта се стварно догађа у свету. Успавани заводљивошћу корпоративних медија и конформистичких идеала нису у стању да се отргну. Мој програм је за њих као шољица јаке кафе иза које следи буђење.

Разрешење тајне феномена Алекса Џонса, лежи у сократовској оданости истини и спиритуалној вези са људима који воле истину и трагају за њом остварујући заједницу којој нису могла да науде никакава спиновања, флек ни подметања за која су ангажоване армије пропагандиста и спин мајстора. Због тога је глобалистан прибегао старом добром методу. Дигитална ломача је запаљена.

 

Извор: "Фејсбук репортер"

Последњи пут ажурирано ( петак, 31 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 57 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
Строго забрањујемо преузимање материјала са „Борбе за веру“ у циљу њиховог публиковања у клиповима на „Јутјубу“ без нашег претходног одобрења.

(Детаљније овде:)

+ + +

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"Борба за веру" на "Рутјубу":

 
На канал ући кликом на слику или овде:
+ + +
 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.