header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow „Краљевске игре“ у Епархији шабачкој
„Краљевске игре“ у Епархији шабачкој Штампај Е-пошта
четвртак, 11 јул 2019

 Да Епархија шабачка предњачи у жељи да се прикаже како „цветају руже“ у Епархији Владике Лаврентија, посведочено је и најновијим догађајем који је одржан у позоришту у Шапцу на Видовдан ове године.

         Српска краљевска академија наука и уметника (СКАНУ), параинституција законске Српске академије наука и уметности (САНУ), додели је тзв. Видовданске награде за 2019.  годину. Иако, је САНУ највиша научна и уметничка установа у Србији, Краљевска академија (без краља и Краљевине) СКАНУ настоји да око себе окупи људе који су се истакли у областима науке и уметности. Не улазећи у спор САНУ и СКАНУ, ми ћемо се позабавити питањем које су поставили многи шабачки свештеници и вероучитељи: коју је награду (пехар) и због чега добио свештеник Мирко Вилотић, архијерејски заменик Владике Лаврентија?

Будући да до одговора нисмо дошли, нудимо Вам нека решења која су изнели свештеници и вероучитељи Епархије шабачке:

1)                За прикривање нагомиланих проблема у Епархији шабачкој, лагања људи и манипулацију Владиком Лаврентијем

2)                За безусловно служење свога господара оца Љубе Ранковића.

3)                За успешно положене испите на Београдском универзитету уз помоћ „бубице“  и преписивања и не сношење никаквих последица за то. О личном моралу у овој причи места нема.

4)                За тзв. организацију  манифестације  „Парохија из камилавке“, када је пре неколико седмица показао сав апсурд који се дешава у Епархији, те позвао све свештенике и вероучитеље који су писали за парохију у Слепчевићу, те и оне који нису писали, убацио њихова имена у Лаврентијеву камилавку и насумично без икаквих критеријума додељена је парохија као да се ради о игри на срећу. Ово извлачење парохије из камилавке је само посведочило да је ЈЕДИНИ КРИТЕРИЈУМ У ЕПАРХИЈИ ШАБАЧКОЈ ДА КРИТЕРИЈУМА НЕМА! Вероучитељи и свештеници који су конкурисали за парохију били су огорчени што су још једном понижени и погажени. Оцу  Мирку и његовом саорганизатору овог догађаја оцу Живораду Селенићу, који је својевремено противно канонском предању Цркве и свих правила тражио да се ђакони потпишу да неће тражити парохију 10 година, било је занимљиво и смешно, па је на крају дошло и до вербалног сукоба са кандидатима.

5)                За прикривање свештеника Милана Алексића из Лознице, који је покрао све што се може пократи у Епархији шабачкој и који и даље није процесуиран ни пред црквеним ни пред грађанским судом, а прича се да се ради о проневери од неколико стотина хиљада евра. Ради се о човеку о којем је мени и осталим кандидатима отац Мирко говорио када смо се кандидовали за парохије у околини Лознице да се „прота Милан“ пита у том делу Епархије ко ће добити парохију.

6)                За баснословне хонораре које дуплира себи и разне епархијске послове у којима има тал.

7)                За отпуштање вероучитеља који имају породице и којима је животн егзистенција угрожена

8)                И на крају за све оне који су морали да напусте Епархију шабачку, да оставе своје породице и да оду да раде неке друге послове и након свега чувају достојанство и част своје личности. Е, од ове године и ја ћу бити један од тих који ће кренути пут Немачке или Русије, јер имам своје достојанство и част. Нека граница ипак постоји.

А Мирко, Љубо, Алексић и Жићо нека наставе да раде што су радили, али нека се чувају гнева смирених и понижених људи! О Епископу Лаврентију шта да кажем, осим да је најчеститије да сам поднесе захтев за пензију...

Реаговаће и Синод Српске Цркве, јер нема тајне која се није открила!!!


Р.Ј.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 87 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.