header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Ненад Генералски: Одговор Алену Новалији
Ненад Генералски: Одговор Алену Новалији Штампај Е-пошта
среда, 10 јул 2019

Одговор на размишљање  (овде:)

Питање: "Чудно ми је ово: зашто би баш сви умјесто да мисионаре и окрећу људе ка Христу, ка Цркви, требало да разобличавају недостојне владике?"

Одговор:  Зато што је разобличавање лажних учитеља саставни и обавезни део мисионарења и окретања људи ка Христу. Не можете учити људе Христовој науци а да избаците из Христове науке онај део који се бави заштитом од зла, од преваре! Ви би то да одвојите па да вукови могу мирно да кољу.

            Питање: Зашто би некоме ко нема основне представе о хришћанству (а таквих је барем 90% житеља Србије и Русије) требало говорити о гријесима владика и свему огавном што се дешава са нама?

Одговор: Треба им то говорити да би могли да се сачувају од погубних лажи које воде у вечну пропаст. Ако владике јавно уче јереси које су осуђене од Светих Сабора или Светих Отаца а неуки народ све те лажи слуша и прихвата, онда је наш први задатак - упозорити људе и открити им преваре лажних пастира. Када кућа гори, ми смо дужни да дигнемо узбуну! Зато сам и навео ону изреку о баби која се чешља док кућа гори. Баците више тај чешаљ, престаните да чешљате своје огледало да не изгорите заједно са кућом.

Кажете: "Ткачов обавља одличан посао, свето дјело..." Какво је то свето дело, преко кога је настао огроман број квази-православаца, слепаца које лажни епископи - вукови воде у провалију, у вечну пропаст? Да ли нас је Ткачов подсетио на учење Цркве:

“Сваког клирика (свештеника, епископа, монаха) чија вера, речи и дела нису у складу са учењем Светих Отаца, не треба примати у кућу, него се треба удаљити од њега и мрзети га као демона, чак и ако ће подизати мртве, и безброј чуда учинити.”  (Свети Симеон Нови Богослов).

Не, Ткачов нас учи да прихватамо те вукове као своју браћу, као своје пастире, дакле, учи супротно од Светих Отаца и зато је тај лажни отац такође вук у овчијој кожи, сарадник оних старих вукова, лажних епископа.

“Божији непријатељи су и они који опште са јеретицима.” (Свети Јован Златоусти).

Ненад Генералски

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.