header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Уредништво: Шта се тренутно догађа у Београдској патријаршији
Уредништво: Шта се тренутно догађа у Београдској патријаршији Штампај Е-пошта
субота, 27 јул 2019

 После оправданог избацивања мајмунолога Максима Васиљевића са Богословског факултета, иза кога су стајали патријарх Иринеј и епископ бачки Иринеј, митрополит црногорско-приморски Амфилохије, уз подршку својих штићеника Максима и бискупа Гргура, настоји да им узврати ударац.

         Амфилохије води медијску кампању, коју, према нашим сазнањима,  координише Велибор Џомић, познатији као „Џома диплома“ (пошто је купио докторат на Правном факултету у Крагујевцу), у сарадњи са Максимом и Гргуром.

После „Данаса“ и „Блица“, Амфилохијевци су ангажовали и „Курир“, преко кога пласирају лаж да је избацивање Максима са Богословског факултета „део машинерије коју је покренула група владика предвођена Иринејом бачким у намери да се ослабе сви утицајни архијереји и тиме створи простор да будући патријарх буде митрополит загребачко-љубљански Порфирије“.  У каквој су вези место професора на Богословском факултету и избор патријарха, „Курир“ не објашњава, рачунајући на неупућеност и лаковерност својих читалаца.

Према извештавању портала „Верујем.блог“, у наредних петнаестак дана у званичну посету Београдској патријаршији доћи ће четворочлана делегација Константинопољске патријаршије.

Састанак су иницирали и тражили Фанариоти, који су недавно, по својој неопапистичкој гордости али и НАТО налогу, неканонски и разбојнички упали на канонску територију Московске Патријаршије у Украјини.

Делегацију са Фанара предводиће двојица водећих „православних“ екумениста,  Митрополит галски Емануил (Адамакис) и митрополит пергамски Јован (Зизиулас).

За оне слабије упућене, титуларни (без пастве) митрополит пергамски Јован Зизиулас је изумитељ свих јереси и покретач свих новотарија које потресају и раскољују СПЦ већ скоро три деценије. Зизиулас је учитељ и духовни отац српских јеретика и новотараца.

Како се говори у црквеним круговима, главна тема разговора биће питање македонског раскола и ситуација у Православљу настала после антиканонске акције Фанара у Украјини.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 28 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.