header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Почиње завршна фаза разбијања СПЦ – актуелно
Почиње завршна фаза разбијања СПЦ – актуелно Штампај Е-пошта
петак, 30 август 2019

 Патријарх Иринеј је хоспитализован на ВМА.

Како „Борба за веру“ сазнаје, паника је настала, јер је отказана прослава 800 година аутокефалије, али и због тога што је патријарх одбио да се сретне са Јованом Зизиуласом, архијеретиком из врхушке истанбулских расколника, које предводи Димитриос Архондонис, односно тзв. патријарх Вартоломеј.

        Епископ бачки Иринеј Буловић је већ пар дана у Русији, где се представља као руски човек. Он је већ у предизборној кампањи.

Клан митрополита Амфилохија данас је у Калифорнији славио вест о патријарховој болести, јер је патријарх био најављен да долази Лос Анђелес овај викенд. Иначе, истина је да патријарх није ни хтео да иде код мајмунолога Максима, али ће овај сада имати изговор пред народом како патријарх није дошао јер је на ВМА.

Над Српском Црквом надвили су се мрачни облаци.

 


 

Спаси, Господи, људи Твоја и благослови достојаније Твое; побједи вjем православним христианом нашим на сопротивнија даруја, и Твоје сохрањаја Крестом Твоим житељство.

Тропар Часном Крсту, глас 1.
Последњи пут ажурирано ( субота, 31 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.