header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow РЕЧ СВЕТООТАЧКА arrow Богословски факултет у Београду – змијско гнездо
Богословски факултет у Београду – змијско гнездо Штампај Е-пошта
уторак, 03 септембар 2019

 У организацији Библијског института Православног богословског факултета и уз подршку фондације Конрад Аденауер одржаће се од 3. до 6. септембра у просторијама факултета и института међународна научна конференција на тему: Јеврејски и хришћански поглед на заједничко наслеђе.

         Научни симпосион подржали су и Универзитет у Негеву, Универзитет у Регензбургу, Центар Моше Давид Гаон, Тантур Институт Јерусалим као и бројне колеге са других универзитета. Током скупа одржаће се предавања еминентних јеврејских и хришћанских теолога од којих треба издвојити професора емеритуса Универзитета у Јерусалиму, г. Емануела Това који је најбољи светски познавалац кумранских рукописа и традиције Септуагинте. У оквиру конференције одржаће се и промоција књиге тибингеншког професора Михаела Тилија под насловом Тако су живели Исусови савременици која је недавно објављена у издању Библијског института, а у оквиру које ће говорити и сам аутор. Током скупа одржаће се и панел дискусија на којој ће се говорити о најактуелнијим изазовима у јеврејско-хришћанским односима. Позивамо Вас да овом приликом посетите скуп и да узмете учешћа у дијалогу.
 
         Извор: Богословски факултет у Београду

                                         

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 септембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 108 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.