header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Чудо: у Бару миротичи икона Пресвете Богородице (фото)
Чудо: у Бару миротичи икона Пресвете Богородице (фото) Штампај Е-пошта
четвртак, 03 октобар 2019

 Икона Пресвете Богородице у Храму Светога Јована Владимира у Бару почела је да мироточи, сазнаје и фотографијама документује портал Српско уједињење.

         Теолог Српске православне цркве, с којим смо разговарали о овом феномену и који нам је дао информацију о чуду, тврди да је сваки случај мироточења иконе Мајке Божије, без изузетка, реакција на људске гријехове.

''Богородица, Христова мајка, мајка је свих људи. Она према свим људима има универзални мајчински и заштитнички однос. Зато је најјача молитва управо њој. Свака молитва Богородици иде директно пред Господа Исуса Христа. Када икона Мајке Божије мироточи, порука је јасна: треба да се као појединци и као колектив замислимо над оним што чинимо или над оним што се чини у наше име. Док смо на вријеме'', закључује наш саговорник.

Портал Српско уједињење подсјећа да је управо на Малу Госпојину, празник рођења Богородице Марије, 21. септембра ове године, одржана геј парада у главном граду Црне Горе и да су, паралелно, отприлике у исто вријеме, централни и јужни дио државе уздрмала два земљотреса. Истога дана, Мило Ђукановић је оженио сина Блажа у присуству комплетне контроверзне регионалне свите.

Да ли нас Богородица опомиње због недавног наличја ''дугиног сјаја'' којим се и симболично сахрањује некадашња Српска Црна Гора Немањића и Петровића, или је у питању жал Мајке Божије због најаве удара на Српску православну цркву и њено најављено комадање, остаје да се види. У сваком случају, Црква нас учи да су горки плодови служења господару таме. Ништа друго да нам се не дешава, након признања лажне државе ''Косово'' у име грађана Црне Горе и демонске окупације комплетног државног простора од стране НАТО пакта који је извршио агресије на Републику Српску и СРЈ, довољно је разлога за сузу, и Божију, и људску.

Овдје, у Црној Гори, одавно нема свјетлости. Тама је и у тами нас је пријекорно, али и са милошћу, погледала Мајка Божија, ваљда нам поручујући да је тешко гледати све оно што се ради, дешава и тек припрема у Црној Гори.

 
 
 
 
 
Извор: "Српско уједињење"

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.