header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Вашингтон ломи Грчку Цркву преко колена
Вашингтон ломи Грчку Цркву преко колена Штампај Е-пошта
уторак, 08 октобар 2019

 Пре неколико дана Грчка Црква, желећи да остане по страни у обрачуну Москве и Фанара, донела је одлуку да одложи разматрање украјинског питања. Али, по свему судећи, то је у супротности с америчким плановима, који су због тога ударили по Грцима  „тешком артиљеријом“.

4. октобра 2019. године, у званичну посету Грчкој допутовао је амерички државни секретар Мајк Помпео, који није дошао само у посету премијеру ове земље Кириакосу Мицотакису, већ је отишао са супрутом на Атон (она је православна; иначе, она је сачекала Помпеа изван Атона – напо. „Борба за веру“), где је имао неколико важних сусрета с представницима духовништва.

То је вероватно разлог оштре промене става Грчке патријаршије о украјинском питању (што је претходно требало да се одложи). А сада ће се разматрати ујутро 12. октобра.

Ситуација у Грчкој Цркви по украјинском питању кретала се око 50/50. Изгледа да су САД пронашле довољан број гласова и сада то покушавају да то оснаже и запечате одлуком Синода.

Дакле, чекамо још четири дана.

 

По материјалу са: pravoslavye.com.ua/ru/

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.