header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Сусрет представника Московске, Константинопољске и Антиохијске патријаршије у Инглвуду (САД)
Сусрет представника Московске, Константинопољске и Антиохијске патријаршије у Инглвуду (САД) Штампај Е-пошта
четвртак, 24 октобар 2019

Сергеј Лавров: "САД врше притисак на православне цркве на Блиском Истоку и у Северној Африци, приморавајућих их да признају расколничку „Православну цркву Украјине“"

+ + +

У среду, 23. октобра 2019. године, представник Антиохијске православне архиепископије Северне Америке архиепископ њујоркшки и митрополит целе Северне Америке Јосиф (Ал-Зехлауи), поглавар Грчке Православне Архиепископије у Америци архиепископ амерички Елпидофор (Ламбриниадис) и председник Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион (Алфејев), сусрели су се у седишту Антиохијске патријаршије у Инглвуду, о чему је известио званични сајт Антиохијске патријаршије.

          Сусрет је одржан на позив митрополита Јосифа.

Након вечере, коју је предложио митрополит, јерарси Константинопољске, Антиохијске и Московске патријаршије одржали су приватни разговор током кога су разменили мишљења о тренутној међуправославној ситуацији.

На крају састанка, поменути јерарси разменили су поклоне.

Иначе, за 22. октобар у Стејт Департменту био је заказан затворени сусрет шефа ОВСЦ МП митрополита Илариона с америчким државним секретаром Мајком Помпеом.

„Савез православних новинара“ Русије пренео је изјаву руског министра спољних послова Сергеја Лаврова да САД врше притисак на православне цркве на Блиском Истоку и у Северној Африци, приморавајућих их да признају расколничку „Православну цркву Украјине“. Тако, по његовим речима, амбасадор Сједињених Држава за питања међународних верских слобода, Сем Браунбек, „јавно захтева да све Православне Цркве признају нелегалну, неканонску православну цркву Украјине“, а у Украјини „се не баве толико верском слободом, колико наметањем политички мотивисаних одлука верским заједницама."

За 23. октобар био је најављен и сусрет у Стејт Департменту поглавара украјинских расколника Епифанија Думента с америчким државним секретаром Мајком Помпеом.

По материјалу са: spzh.news/ru

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.