header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Бугари на путу признавања украјинских расколника?
Бугари на путу признавања украјинских расколника? Штампај Е-пошта
недеља, 01 децембар 2019

 Бугарски митрополит началствовао Литургијом на којој је помињан вођа украјинских расколника Епифаније

У Лангади (Грчка Православна Црква), у присуству бугарског митрополита Николаја, локални ђакон поменуо је у диптиху вођу националистичке секте зване „Православна црква Украјине“.

          У храму Светог Атанасија и Светих Акакија и Дамаскина Студита у Лангади, богослужењем је началствовао митрополит пловдивски Николај. За време Литургије, ђакон је ишчитавао диптих у који је укључио и вођу „Православне цркве Украјине“ Епифанија Думенка, саопштио је сајт «Romalewfronimati», а пренео „Савез православних новинара“ Русије.

Бугарском митрополиту саслуживали су локални митрополит ланкадски, литијски и рентинински Јован, митрополит Филип, Неапоља и Тасоса Стефан, епископ андрианопољски и игуман рилског манастира (БПЦ).

Лангадска епархија налази се на списку непожељних грчких епархија, у које Руска Православна Црква својим верницима не благосиља поклоништво.  Комплетан списак може се прочитати овде:

 „Савез православних новинара“ Русије раније је известио да се поглавар Бугарске Православне Цркве патријарх Неофит сусрео с амбасадорима Грчке и Америке.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 01 децембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.