header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Отац Игњатије Шестаков саветује Србе како да се боре против зала која их сналазе
Отац Игњатије Шестаков саветује Србе како да се боре против зала која их сналазе Штампај Е-пошта
недеља, 05 јануар 2020

 У дешавањима у Црној Гори заправо постоји један важан позитиван моменат. Сад је право време да напокон почне да се служи Света литургија СВАКОГ ДАНА, барем у свим саборним црквама и већим насељеним местима, а не као што је уобичајено скоро свуда у пракси Српске Цркве: о празницима, суботом и недељом.


Ово само по себи већ одавно не одговара ни времену, ни искушењима којима су подвргнути савремени хришћани и Црква, ни оној слободи коју нам Господ још увек даје да Му служимо. Ово представља жалостан и чудан призор, искрено речено, и нездрав. Срби ће се можда увредити, али мислим да је то један од узрока многих њихових невоља и одавно им то говорим. Већ годинама. И настављам да говорим. Литургија и причешће су и данас и увек били важнији и јачи од писама подршке, протеста, молебана, чланака и коментара.

 

Кратак осврт „Борбе за веру“:

Очито да отац Игњатије Шестаков не зна да се у Црној Гори, али и у већини епархија СПЦ Литургија служи новотарски. А то значи (хипотетички говорећи) да новотарци могу да бораве у храмовима по 24 сата у континуитету, и да служе новотарске Литургије свакодневно – ништа им неће помоћи. Бог не силази и не борави у већу безаконичком и безбожничком. Детаљније о узроцима зала која су напала СПЦ у Црној Гори, али и другде, говорили смо у нашем последњем саопштењу (овде:)

Последњи пут ажурирано ( недеља, 05 јануар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.