header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Скандал у Грчкој: Поглавар Грчке Цркве ступио на пут прогонитеља Православља
Скандал у Грчкој: Поглавар Грчке Цркве ступио на пут прогонитеља Православља Штампај Е-пошта
субота, 18 јануар 2020

 Грчки педагози огорчени су изјавом поглавара Грчке Православне Цркве архиепископа Јеронима, који је рекао да је празник Света Три Јерарха – „празник лењиваца“, известила је грчка агенција црквених новости „Ромфеа“. Иначе, празник Света Три Јерарха је у Грчкој исто што и Свети Сава у Србији.


Арехиепископ Јероним прокоментарисао је одлуку власти да укину празновање Света Три Јерарха као државни празник, који су посебно поштовали и прослављали ученици и просветни радници Грчке. По речима поглавара ГПЦ – „то је празник лењиваца“.

Та изјава арехиепископа Јеронима изазвала је огорчење просветних радника. По њиховом мишљењу, ове речи су неприхваљиве и „вређају целу индустрију, вређају и 150.000 наставника, који сваки дан чине све што је могуће како би државна школа радила у крајње неповољним условима“.  

Као што видимо, поглавар Грчке Цркве је одлучно кренуо путем прогонитеља Православља!

 

По материјалу са: „Све јереси“

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 19 јануар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 1 гост на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.