header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Олег Бодаренко: Иста мрачна сила стоји иза Ђукановића и васељенског патријарха
Олег Бодаренко: Иста мрачна сила стоји иза Ђукановића и васељенског патријарха Штампај Е-пошта
среда, 22 јануар 2020
       Олег Бондаренко, директор руског Фонда прогресивне политике и оснивач пројекта „Балканист“, предвидео је у интервјуу за „Ало!“ да ће протести у Црној Гори наредних месеци бити све масовнији и јачи и да актуелне власти не могу ништа да ураде Законом о слободи вероисповести.

„Ако Црна Гора покуша нешто да промени у вези са Црквом, то ће бити велики изазов за њен суверенитет, пошто је Српска православна црква највећа снага у Црној Гори. Ти протести ће бити све јачи. Мило Ђукановић је тридесет година на власти у Црној Гори и ово ће за њега бити највеће искушење за све време од када је на власти“, истиче руски аналитичар.

„Сигуран сам да Мило Ђукановић овакав закон није донео самостално. Велику улогу у томе сигурно има Вашингтон. Сем Браунбек, специјални саветник за верска питања, боравио је на Балкану и након тога је све и почело“. 

Олег Бондаренко је подсетио на дешавања са Украјинском црквом. 

„Васељенски патријарх Вартоломеј је потпуно амерички човек. Његов следећи корак биће признање македонске православне цркве, што ће бити ударац за СПЦ. Све то се ради систематски и са планом“, наводи Бондаренко.

Он је проценио и да 200.000 Руса има везе са Црном Гором.

„Неки имају куће, неки би да их купе, неки долазе на одмор, али ти људи имају само свој приватни интерес. Нажалост, Москва нема озбиљну политику према Милу Ђукановићу, иако је Русија без икаквих озбиљних доказа била оптужена за учешће у државном удару у Црној Гори. Све би било другачије када би само на једну сезону прекинули авио-везу између Русије и Црне Горе. Тада би се многе ствари промениле“, истиче Бондаренко.

 

Извор: "Балканист"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.