header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Игњатије браничевски и његови батинаши или утовили се на народној муци па сад бију народ
Игњатије браничевски и његови батинаши или утовили се на народној муци па сад бију народ Штампај Е-пошта
уторак, 25 фебруар 2020

 НЕЗАПАМЋЕН СЛУЧАЈ У ПОЖАРЕВЦУ!

Свештеник испред Саборне цркве гурнуо верника који је при паду поломио кук! Ево како се све догодило!

У понедељак ујутро, око 8 часова, испред порте Саборне цркве у Пожаревцу пожаревљанин Драгош Коруновић (59) задобио је тешке телесне повреде, када га је свештеник пожаревачке епархије, познат по надимку Пеђа, гурнуо


Услед снажног одгуривања Драгош је посрнуо и свом силином пао на кук. Од последице пада он је јаучући остао да лежи на бетону испред цркве. 

Овај немио догађај десио се након Јутарње службе испред Саборне цркве у Пожаревцу коју је водио епископ бранучевски Игњатије уз присуство десетак свештеника ове епархије. Према речима нашег извора несретни Драгош дошао је пред цркву како би се пожалио владици на понашање свештеника из цркве у Влашком Долу, који су му у име те епархије узурпирали део имовине.

- Несретни Драгош стрпљиво је чекао да се јутарња служба заврши како би се обратио владици Игњатију. Када су владика Игњатије заједно са свештеницима након завршетка јутарње службе изашли из цркве, њима је пришао Драгош желећи да извести владику о проблему који га мучи. Кренуо је према владици упутивши му молбу да га саслуша, на шта се владика зауставио. Пре него што је поставио питање владици, један свештеник, кога знам по надимку Пеђа, се издвојио из групе свештеника и без икаквог разлога снажно је гурнуо Драгоша. Овај се затетурао и пао на страну. Почео је да јауче и запомаже од болова. Срамотно је што му нико није пришао да му помогне. Неко се ипак сетио и позвао полицију и хитну помоћ која је уз мало закашњење стигла на место немилог догађаја.

Повређени Драгош је колима хитне помоћи превежен у болницу, а полиција је направила увиђај.

Пема речима медецинског особља из опште болнице у Пожаревцу Драгош је задобио тешке телесне поведе, односно прелом кука. Како смо од њих сазнали пацијент ће бити хитно оперисан и због тога позвана је родбина и пријатељи да дају крв за неопходну операцију.

Пожаревачка полиција нам је потврдила да се овај догађај десио и у циљу истраге која се спроводи рекли су нам да о томе ништа више не могу да кажу. Само нам је речено да на основу наредбе упућене од Основног тужилаштва у Пожаревци полиција прикупља потребне податке и изјаве оштећеног и сведока, као и осумњеченог које ће проследити надлежном тужилаштву, а они ће одлучити како ће квалификовати дело. Пошто се ради о тешкој телесној овреди, највероватније, ће против свештеника бити поднешена кривична пријава за наношење тешких телесних повреда.

Иначе, како смо сазнали, повређени Драгош  Коруновић је супруг Силване Коруновић, која је цео радни век, до пензионисања, провела у полицији радећи као инспектор задужен за малолетничку деликвенцију.

 

Извор: "Информер"

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.