header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Силеџијство Игњатијевог попа – батинаша платиће, опет, народ!
Силеџијство Игњатијевог попа – батинаша платиће, опет, народ! Штампај Е-пошта
субота, 29 фебруар 2020

 Кривична пријава против свештеника који је гурнуо верника

Полиција је поднела кривичну пријаву против свештеника П.Р. (44), јер је, након расправе, гурнуо Драгоша К, услед чега је он пао на бетон и сломио кук

Против свештеника П.Р. (44) из Пожаревца, Основно јавно тужилаштво покренуло је истрагу због сумње да је Драгошу К. нанео тешке телесне повреде у виду прелома кука. За ово кривично дело, законом је прописана казна од шест месеци до пет година затвора. Током истраге, покренуте на основу кривичне пријаве коју је поднела полиција, обавиће се саслушања осумњиченог, оштећеног и сведока, као и вештачење повреда које је оштећени претрпео.

         Кривично дело за које се сумњичи, П.Р. је извршио 24. фебруара, око 8.30, у порти Саборне цркве у Пожаревцу, након јутарње службе.

Драгош К. је тада пришао епископу Игњатију, да му се пожали како му свештеници узурпирају имање у Влашком Долу. Међутим, тада га је П.Р. одгурнуо и он је пао на бетон и сломио кук. Пошто су се сви удаљили, Драгош је сам назвао Хитну помоћ, која га је пребацила у Општу болницу, где је убрзо оперисан и следи му дуг опоравак.

Како смо сазнали од његовог рођака, Драгош ће тужити и свештеника П.Р. и епархију браничевску, за одштету због тешких повреда и због изгубљене зараде, јер дуго неће моћи да се бави пчеларством које му је извор прихода.

Тужиће их и због душевних патњи, јер су и он и његова породица верници и донатори цркве, па се оваквом непоштовању и агресији није надао.


Извор: „Вечерње новости“

 

Повезани текстови: Игњатије браничевски и његови батинаши или утовили се на народној муци па сад бију народ

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 29 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.