header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Своји међу својима
Своји међу својима Штампај Е-пошта
среда, 04 март 2020

 Вест у наставку преносимо са екуменистичко-новотарског сајта „СПЦ.рс“:

>>Патријарх српски Иринеј у Стејт Департменту

Амбасадор за међународну верску слободу, сенатор Самуило Браунбек, са сарадницима, примио је 3. марта 2020. године у Стејт Департменту Његову Светост Патријарха српског г. Иринеја. Састанак двеју делегација почео је у 15 часова по локалном времену.

Будући да је г. Браунбек прошле године био примљен код Његове Светости Патријарха у Патријаршији српској у Београду, сусрет је отпочео сећањем на тада вођене разговоре. Свјатјејши Патријарх је изнео гледиште Српске Православне Цркве по разним темама везаним за српски народ и Српску Православну Цркву. Замолио је да се српској ствари посвети мало више пажње. Саговорници су се сложили да је комуникација најбитнија, али и да она зависи од лидера са врха.

У 16 часова по локалном времену у Стејт Департменту у Вашингтону, Његова Светост Патријарх г. Иринеј је водио разговоре са г. Филипом Рикером, замеником државног секретар задуженим за Еворпу и Азију, као и са његовим замеником г. Метју Палмером.

Састанку су присуствовали и узели учешће Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован, члан Светог Архијерејског Синода; Преосвећени Епископ источноамерички г. Иринеј; протонамесник др Василије Вранић, старешина Саборног храма Светог Луке у Вашингтону; као и протођакон др Дамјан Божић.<<

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.