header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Још једна кретенска изјава руског попа Дмитрија Смирнова
Још једна кретенска изјава руског попа Дмитрија Смирнова Штампај Е-пошта
среда, 11 март 2020

 Протојереј Дмитриј Смирнов, шеф патријаршијског одељења за питањa породице Руске Православне Цркве, који је недавно саветовао Рускињама „које нису пронашле срећу у својој земљи, да оду у Африку да се удају“ (овде:) и жене које живе невенчано назвао „бесплатним проституткама“ (овде:) – прекјуче је дао још једну кретенску изјаву у којој је препоручио толарантност и љубав према мигрантима, јер „они су наша будућност“.

        Овом руском изроду за почетак би требало одузети кућу и сву имовину и дати мигрантима (а како живи руска црквена „елита“ видети овде:), а њега избацити на улицу да чисти лишће и снег, пошто пржељкује и предвиђа да ће ускоро мигранти ангажовати Русе за такве послове.

Српски православни верници су се традиционално уздали у Руску Цркву као мајку и заштитницу. Међутим, већ дуже време видимо да се на челу Руске Цркве налазе исти, а можда чак и гори изроди и издајници него они који се налазе на челу Београдске патријаршије.

 И не само изроди, већ и ноторне будале, попут попа Смирнова.

+ + +

ПРОТОЈЕРЕЈ ДИМИТРИЈ СМИРНОВ САВЕТУЈЕ ЉУБАВ ПРЕМА МИГРАНТИМА: „ОНИ СУ НАША БУДУЋНОСТ“

Москва. 9.март. „Интерфакс“ -

Шеф патријаршијске комисије за питања породице протојереј Димитриј Смирном, препоручио је онима који не воле мигранте да преиспитају свој однос према њима, јер у догледној будућности они могу да чине већину руског становништва.

„Један ми је дошао кајући се. Каже: ја не волим придошлице. Ја му одговорим: мили мој, како је то могуће, то је наша будућност! Ти, рекох, може бити то и доживиш (ја, вероватно, већ не), када ће они нас ангажовати да радимо – чистимо лишће и снег. А неки посао, на којем тренутно раде таксисти, биће твој будући посао. Имаш ли права? Па ти ћеш их возити овде по Москви“, - рекао је свештеник у програму радија „Радоњеж“.

Он је посаветовао лепо понашање према мигрантима, а не бити груб према њима. „То ће вам добро доћи. А шта ако вам каже: хеј, морам брзо у Кремљ, касним на екскурзију! Морате му отворити врата, његов пртљаг у гепек и – вози!“ – појаснио је отац Димитриј.

По његовом мишљењу, при тренутној стопи пада становништва Русије, таква будућност је сасвим реална. „Зато је то јако лоше, нетолерантно – наша будућност, да тако кажемо, - то не воли. Треба се привикавати. Ево, Европа се скоро навикла“, - приметио је свештеник.

Шеф патријаршијске комисије је такође исказао мишљење да за Русију није примерен термин „плодност“, већ би пре требало да се користи термин „дегенерација“, с обзиром да се становништво те земље смањило за четврт милиона у односу на претходну годину. „Читав велики провинцијски град... Но, биће још пуно таквих градова! И наставља се са абортусима, а министарство здравља стоји као граничар на граници СССР-а: ни корак уназад, тако да само абортус не може бити уклоњен из обавезног здравственог осигурања“, - пожалио се отац Дмитриј.

На тај начин, сматра свештеник, Руси данас стварају комфоран живот за оне који тренутно имају статус миграната. „Народ се креће ка светлој будућности – када ће доћи други народи и живети овде.  Сада ћемо припремити град, обложити овде све гранитом, цвећем, сада је расвета свуда – све ће ово добро доћи у будућности“, - нашалио се свештеник.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 12 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.