header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРЕТРАГА
В. Димитријевић: Два пастира Богу на истину - прота Момо и прота Душан Штампај Е-пошта
субота, 02 мај 2020

 Отишла су два значајна србска свештеника – протојереј – ставрофор Момчило Кривокапић, вишедеценијски сведок православне вере у Котору, и протојереј – ставрофор Душан Колунџић, дугогодишњи свештеник и мисионар у Немачкој. Они су били свештеници старога кова, људи који су својом службом и достојанством, показивали каква мора и треба да буде улога онога кога је Бог поставио за пастира Своме стаду. 

          Протојереј Момчило је, и у најтежим временима комунизма и у доба монтенегринске брозоморе, чврсто држао барјак православне вере и светосавског србовања, сасвим ун складу са саветом Светог Јустина Ћелијског, који га је благословио да прими парохију у Котору, јер је тамо глава змије ( средиште ватиканског утицаја на Приморју http://www.spc.rs) Кад је пандемија панике захватила многе, он је јасно, чврсто и уверено сведочио да је вера у Причасног Христа јача од сваког страха, и показао како свештеник треба да се понаша у тешком часу, да не би саблазнио народ Господњи.

Што се проте Колуџића тиче, он је својим мисионарским радом у земљи и иностранству представљао прави пример служења Богу и ближњима. ( http://www.spc.rs). У доба питања постављених око литургијске реформе, чврсто је држао предањске ставове ( текст у прилогу - http://borbazaveru.info/). Објављивао је мисионарске листиће и књиге који и данас представљају права упутства за духовни живот.

   СПЦ је остала без два храбра и честита пастира. Нека им Господ опрости грехе и прими их у свештено сабрање Небеске Србије.

ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ

Последњи пут ажурирано ( субота, 02 мај 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.