header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Игор Романов: Руска машта о Константинопољу и америчка геополитика (извод из текста)
Игор Романов: Руска машта о Константинопољу и америчка геополитика (извод из текста) Штампај Е-пошта
среда, 24 јун 2020

 У данашњем току провокација, руско друштво гурају у још један провокативни ток. Вест о томе да Турци претварају Аја Софију у Цариграду у џамију упорно се врти укруг. А ова вест има пуно трикова.

У ствари, Аја Софија је одавно џамија, иако још није радила. И ми, руски народ, данас не бисмо требали бити претерано узбуђени. То је сада непримерено на фону великих невоља које се дешавају у Руској Цркви и у руској држави. Позиви Русије да покаже појачану активност по питању Аја Софије нису прикладни. Али већ се чују гласови неких сањара о отелотворењу грчких амбиција да посредство Русије врати Цариград. Упркос чињеници да је сама Грчка под најјачим утицајем Сједињених Држава, чланица је НАТО-а и на својој територији има војне базе Северноатлантске алијансе. Данашњи позиви Русије да "маршира" на Цариград и ослободи га од једне чланице НАТО-а - Турске - за другу - Грчку, изгледају врло сумњиво.

Наравно, пророчанства о томе да ће Русија ослободити Цариград од турске владавине не треба одбацивати. Међутим, да би се то догодило, сама Русија, која је још увек у неком сну, требало би да оживи... И, наравно, Русија би требала да васкрсне као Трећи Рим, као држава која чврсто следи свој божански призив.

Али, заиста, данас сви не виде поновно васкрсење Русије у својству о коме је говорио старац Филотеј. Постоји много такозваних православних родољуба који не сматрају да је идеја „Москва - трећи Рим“ наша национална идеја или јој учитавају неки чисто геополитички садржај. Једном, чак нас је неки православни свештеник из Енглеске почео да учи да нема смисла имати такве „амбиције“ за Русију. Али "Москва је трећи Рим" далеко је од амбиције. Ово је веома тежак духовни крст. Крст мисионарског, апостолског позива./.../

Сједињене Државе, као што знате, покривају све деструктивне активности које води константинопољски патријарх Вартоломеј. И преко Вартоломеја и других сличних њима желели би да имају "контролу над васељенским Православљем". Смешно, наравно. Али амерички амбасадори такође су заронили у Јордан на Богојављење у Русији, њихови обавештајни дипломати учествовали су у пасхалним крсним ходовима... Тако они покушавају да разумеју наше Православље и инфилтрирају се у православну средину како би „утицали и контролисали“.

Американци су финансијски и организационо обезбедили Критски сабор 2016. године. И уз помоћ свог агента Вартоломеја, они покушавају да заузму Помесне Цркве, постављајући подобне људе тамо, спремне да спроведу, попут патријарха Вартоломеја, екуменистичке пројекте који су светским снагама потребни.

Истовремено, САД непрестано спроводе вероломну и деструктивну геополитику за друге земље. Сва ова геополитика састоји се у уклањању националних државних лидера и увођење држава под светску контролу. Међутим, не може се рећи да Сједињене Државе делују искључиво у својим националним интересима. САД немају националне интересе, јер нема ни саме америчке нације. Постоји "лонац за топљење" са јеврејским и англосаксонским куварима. А постоје глобалистички рецепти. Чорба из овог „лонца за топљење“ већ преплављује чак и нашу руску земљу...

Не желимо и нећемо бити учесници глупих глобалистичких планова и игара за закржљале ракуне. Оставимо да се тим играма занимају породице Трамп, Кисинџер, Рокфелер, Ротшилд, Гејтс и остали учесници светске политике. Ми ћемо се молити Богу и изградити Русију уз Божију помоћ. И имамо главни план наше изградње, "Москва - Трећи Рим".

Да, Русија ће поново устати! И уживајте у губитку!

Да васкрсне Русија! И да се развеју сви непријатељи њезини!

 

Романов Игор Анатолевич,

Центар за црквено-државне односе "Обала Русије"


По материјалу са: „Информ – религија.ру“

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 јун 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.