header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Реакција из Русије на богохулно сликање Господа Исуса као црнца у енглеској содомитској антицркви
Реакција из Русије на богохулно сликање Господа Исуса као црнца у енглеској содомитској антицркви Штампај Е-пошта
петак, 10 јул 2020

 Шеф стручног савета Руске православне цркве за црквену уметност, архитектуру и рестаурацију -  протојереј Леонид Калињин – изјавио је да Исус Христос на иконама и фрескама у РПЦ никада неће бити представљен као црнац.

Тако је прокоментарисао појаву у олтару катедрале Ст. Албани у Енглеској, варијације на тему чувене фреске „Последња вечера“ Леонарда да Винчија са црним Христом у средини.

Ту фреску је 2009. године урадила уметница Лорна Меј Водсворт, а модел јој је био црнац са Јамајке.

Смештена је у катедралу светог Албана у знак солидарности са покретом Black Lives Matter, убрзо након што је архиепископ Кантерберијски Џастин Велби позвао Англиканску цркву да преиспита представљање Христа као белца.

 Калињин је нагласио: „Христос није био Афроамериканац. Неки због политичке ситуације на тај начин покушавају да покажу свој хипертрофирани, неразумни, потпуно непримерени став према Афроамериканцима. Можете портретисати било кога и било шта, али то неће бити могуће назвати Христом. У сваком случају, то неће проћи у Русији. Јер, ми се придржавамо строгих канона Цркве“. 

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.