header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Помпео: Могуће је да ћемо забранити улазак у САД члановима КП Кине и њиховим породицама
Помпео: Могуће је да ћемо забранити улазак у САД члановима КП Кине и њиховим породицама Штампај Е-пошта
недеља, 19 јул 2020
 ЗАБРАНА МОЖЕ ПРОШИРЕНА И НА ПРИПАДНИКЕ КИНЕСКЕ АРМИЈЕ И РУКОВОДИОЦЕ ДРЖАВНИХ ФИРМИ

  Амерички државни секретар Мајк Помпео није искључио могућност да администрација Доналда Трумпа забрани улазак у Сједињене Државе свим члановима Комунистичке партије Кине и њиховим породицама.


Помпео је ово рекао у интервјуу Fox News, након што је амерички дневни лист The New York Times –главно гласило либерала и глобалиста - објавио да би Вашингтон могао забранити члановима Комунистичке партије Кине да улазак у Сједињене Државе.

Дргуи амерички медији су придодали: да би се забрана односила и на припаднике кинеске армије и руководиоце државних предузећа.

Према Помпеовим речима, на том питању се ради у Белој кући и директно под руководством председника Трампа.

Додао је да америчке власти разматрају и друге могуће рестриктивне мере.

Државни секретар је објаснио да администрација тражи исправно решење. Одбио је да коментарише мере које су „у фази разраде“, а такође је нагласио да ће коначну одлуку донети председник САД.

Помпеове речи потврдила је портпаролка Беле куће Кејли Макинени:

„Председник САД Доналд Трамп не искључује никакве варијанте усмерене према Кини. Да ли је могућа забрана уласка у САД члановима КП Кине? Ништа о томе не могу да кажем, али се према Кини разматрају све варијанте дејстава. Да, председник не искључује никакве варијанте“.

Помпео је у јануару КП Кине назвао „централном претњом данашњице“.

 

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 19 јул 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.