header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Чудо Божије: У време експлозије у Бејруту, олтар у храму остао нетакнут
Чудо Божије: У време експлозије у Бејруту, олтар у храму остао нетакнут Штампај Е-пошта
среда, 12 август 2020

Експлозија је нанела озбиљну штету православној цркви Светог Димитрија у престоници Либана, али је олтар остао у потпуности неоштећен.

 Клирик Антиохијске Православне Цркве свештеник Јоил Насиф, сматра знаком и „поруком Божијом“ то што је олтар у храму Светог Димитрија недалеко од бејрутске луке у Либану, где је 4. августа одјекнула снажна експлозија, остао у потпуности неопштећен, преноси  ВВС.

Свештеник је рекао да се одмах после експлозије вратио у цркву и тамо видео разбацане клупе, иконе, разбијено стакло...

Експлозивни удар у храму Светог Димитрија у Бејруту

„Када сам ушао у олтар, зачудио сам се: све је остало нетакнуто – Свети Путир, Еванђеље, кандило, које се није померило с места... мошти Светитеља, чак се ни стакло није разбило, - рекао је он <...> - Можете ме назвати наивним, али ја сматрам да је ово невероватно. Осетио сам да је то порука од Бога, који каже: „Ја ћу бити с вама“. У време кризе, ми тражимо знакове, тражимо светло у тами. Ја осећам да је то знак. Нама су потребне молитве, не само наше Цркве, свих грађана Либана... Сви ми смо у тешкој ситуацији. Молим вас, молите се за нас!

Изграђена у 19. веку, црква Светог Димитрија смештена је у древној хришћанској четврти Бејрута Ашрафија, и удаљена је нешто више од километра од бејрутске луке, где се догодила експлозија.

На видео записима које су забележиле камере за видео-надзор, види се како експлозивни талас руши врата храма, а да притом у олтару све остаје на своме месту, чак и кандило, које је стајало на Светом Престолу, наставља да гори.

 

Извор: Интернет

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 август 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.