header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Уредништво: Српски народе освести се! - литије ти предводе новотарци, паписти и исламисти!!!
Уредништво: Српски народе освести се! - литије ти предводе новотарци, паписти и исламисти!!! Штампај Е-пошта
недеља, 30 август 2020
         Један од вођа литија „ђедоиманих“, Гојко Перовић, прекинуо је литију да би он и присутни народ одслушали хоџину молитву са Хусеин – пашине џамије. И овај догађај потврђује оно што говоримо већ дуже време – у Црној Гори се не догађа борба за веру, већ камуфлирана екуменистичко-новотарско-коронашка борба за аутокефалну „Црногорску православну цркву“ на чијем челу ће бити стари удбаш и паписта „Ђедо“ – Амфилохије Радовић.

На жалост, српски народ у Црној Гори је захватила еуфорија лажног патриотизма, која нема никакве везе са Православљем и Српском Православном Црквом. Јер, патриотизам без Православља је само фирма на празном дућану. Чак и да сва имовина и сви храмови у Црној Гори буду у власништву СПЦ, од тога неће бити никакве суштинске духовне користи, с обзиром да се у њима служи новотарски, а то ће рећи – утире се пут са унију са Ватиканом.

Шта више, у Црној Гори видимо чак и екуменистички корак напред – Перовић је хоџу назвао „рођеним братом“, а Православље погазио и понизио сравњујући га са исламом – кога је назвао „другом библијском традицијом... другим исповедањем“. Шта не знају учесници екуменистичко-новотаско-коронашких "литија". Не знају да - 

"Благослов јеретика је проклетство"

(32. правило Лаодикијског помесног Сабора) 

Поновићемо јасно и гласно: литије које предводе екуменисти, новотарци и коронаверци, као што је то случај у Црној Гори, али и било где другде – немају никакву духовну силу! То су ништа друго до дефилеи људи са набојем лажног патриотизма. Литију треба да благослови и предводи благодатно свештеноство, да би се њене молитве уздигле на Небо. А ко благосиља литије у Црној Гори, и недавно у Београду? - екуменисти, новотарци, коронаверци и исламисти, сви од реда - непријатељи Божији.

Нека би Бог дао да се Срби у Црној Гори на време освесте и схвате да их предводе издајници и непријатељи српског народа и Српске Цркве. И уместо да се боре против таквих и најуре их из цркава, они им још и помажу у раскољавању митрополије црногорско-приморске од СПЦ. Треба се присетити јеванђељске истине шта бива са вођеним кад га слепци воде.

Иначе, Перовић није први поклоник и исповедник ислама међу ђедоиманима, већ је то „Ђедо“, који се још 1992. године молио - лично склепаном - екуменистичком молитвом на арапском језику:

      

А како се крсти предводник и благословитељ литија: 

       

+ + +

Литија у Пљевљима, одржана у четвртак, на тренутак је престала када се са Хусеин-пашине џамије огласила молитва.

Присутни су одслушали молитву, а онда се окупљењима обратио ректор Цетињске богословије Гојко Перовиц́ који је казао да се управо чуо „глас рођеног брата“.

„Овај глас који сте сада управо чули, то је глас једнога брата. А наш глас овдје јесте глас другога брата. Рођеног брата. Када ово кажем не преувеличавам. Преносим оно библијско памћење. Од два Аврамова сина, Исмаила и Исака, потичу двије библијске традиције, два исповједања“, истакао је Перовић.

Он је додао да од Исмаила потичу Арапи, а преко њих Мухамедови сљедбеници – муслимани, а од Исака потичу јудео-хришћани.

„И те двије поворке, та два рођена брата и њихових духовних и физичких потомака, стигле су и овдје до Црне Горе, и до Пљеваља. Малоприје сте чули глас Исмаилов, а сада ми овдје преносимо глас Исаков. И ето, ми смо до данас, остали два брата. Два брата која се на различити начин моле и обраћају Богу. Онако, како је говорио блаженопочивши патријарх Павле, да су људи, попут птица у шуми, које, свака својим гласом, различитим гласом, пјевају своју пјесму Богу. И ми овдје данас, борећи се против овога закона, против ове неправде, боримо се и за наша вјерска права, као и за права браће муслимана. Јер, овај закон подјједнако угрожава и наша и њихова вјерска права“, поручио је Перовић.

Литије се одржавају два пута недјељно у знак протеста против Закона о слободи вјероисповјести.

Извор: https://rs.sputniknews.com/

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.