header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Сократовски "мудрац": Ја знам да ништа не знам
Сократовски "мудрац": Ја знам да ништа не знам Штампај Е-пошта
понедељак, 07 септембар 2020

 Огласио се патријарх Иринеј о споразуму Београда и Приштине у Вашингтону

Патријарх српски Иринеј каже да још није довољно упознат са детаљима уговора постигнутог у Вашингтону, а који се тичу цркве, да би могао да оцени да ли ће он обезбедити заштиту српске православне баштине, имовине, свештенства и верника.

„Ми још нисмо упознати са детаљима, осим дела објављеног у штампи, тако да самим тим нисмо у могућности да одговоримо на ваше питање“, навео је патријарх Српски Иринеј у писаном одговору Танјугу.

Иначе, истиче патријарх Иринеј у одговору агенцији, јавности је већ познат став Српске православне цркве поводом свих проблема који се тичу јужне српске покрајине, Kосова и Метохије.

Патријарх је тако одговорио на питање Танјуга да ли је задовољан споразумом који је председник Вучић постигао у Вашингтону, а који се тиче заштите религијских објеката и имплементације судских одлука које се тичу СПЦ, као и безбедности верских објеката, српских свештеника и српских верника.

Танјуг је упутио патријарху и питање да ли верује да ће ауторитет моћне државе какве су САД гарантовати поштовање договора, да ли је са председником Вучићем разговарао о сусрету у Вашингтону пре његовог одласка и дао му неки савет.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.