header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грузијски свештеник позвао на јединство у борби за хришћанске породичне вредности
Грузијски свештеник позвао на јединство у борби за хришћанске породичне вредности Штампај Е-пошта
уторак, 08 септембар 2020
          Настојатељ Богојављенског храма Грузијске Православне Цркве у граду Тбилисију, отац Давид Квиливидзе, позвао је православне вернике на уједињење како би се спасиле Грузија, Србија, Црна Гора и друге хришћанске земље од судбине Содома и Гоморе! 

 Отац Давид је саопштио да се сада против Патријарха Грузије Илије II и свештеника води истински рат. Напади на Грузијску Цркву повезани су са неприхватањем древних основа живота друштва и породице у Грузији, од стране низа западно-европских организација. Посебно је чврста позиција Цркве по питању недопустивости параде хомосексуалаца и лезбијки у земљи – постала узрок да ЛГБТ активисти ставе име Патријарха Илије II на списак лица која наводно крше људска права...

+ + +

Према информацијама оца Давида, радом на дискредитацији традиционалних породичних вредности баве се међународне прозападне организације које кваре читаве народе и државе. Супротставити се њиховом притиску могуће је само заједничким снагама.

Грузијски свештеник је рекао да су верујући у његовој земљи са узбуђењем пратили прогоне који су били организовани против православних свештеника у Црној Гори. Непријатељски однос претходних власти у Црној Гори, орјентисаних на САД и Западну Европу, на крају је резултирао поразом тих сила на недавним изборима.

Према мишљењу оца Давида Квливидзе, таква судбина очекује и политичаре који нападају на Православну Цркву по целом свету. Било да се ради о ситуацији у Грузији, где се у октобру одржавају избори за парламент, или у другој земљи. Свештеник је позвао православне да не гласају за оне који служе антихристу, него да бирају људе који бране традиционалне вредности и честитао је патриотама Црне Горе Победу на недавно завршеним изборима.

О притиску на Грузијску Православну Цркву

У Грузији као и у целом свету у току је борба против Цркве, против свештеника, против нашег Патријарха, јер, тамо где је светост, тамо почиње и борба. Нас оптужују да нарушавамо људска права. А када они (ЛГБТ покрет) почињу своје походе око школа, пред децом, пред малолетном децом, кваре их, како то назвати? Они имају једну паролу – ударај друге и вичи да тебе бију!

Са њихове стране је веома много нарушавања људских права. Генерално, желим да кажем да је Грузија традиционална земља, код нас се веома поштује породица, жене, то поштовање жене је на највишем нивоу у Грузији. До данашњег дана млади момци желе да се ожене девицом. Многи у Европи многи не схватају како је то уопште могуће али то је наша традиција. Чак и сада, у XXI веку, нормални људи, младићи и девојке, старају се да сачувају девственост и тек после ступања у брак почињу супружнички живот.

И у Грузији је веома тешко, имајући то у виду, ма шта педузимали ЛГБТ активисти са разним развратима, да заживе ти греси, јер је то неприхватљиво. То је неприхватљиво јер то не нарушава само лично човека и његов лични живот, него то разара државу. Због тог греха пале су велике империје, због тог греха пала је Римска империја, због тог греха пала је Византија, због тог греха пала је Персијска империја Ксеркса, генерално, све империје су падале због разврата. Разврат уништава не само лично човека, него уништава породицу, уништава државу.

Ми знамо да ћемо постојати као држава док будемо правилно живели, кад престанемо живети правилно бићемо кажњени од Бога, као Содом и Гомора што су кажњени и као што је написано у Светом Писму - један од разлога Другог доласка Исуса Христа биће то што је на земљи бити велики разврат. То ће бити разлог Другог доласка.

Грузијска црква је увек штитила и штитиће људска права. Код нас у Цркви ми никога не прогонимо, ни људе другачије сексуалне орјентације. То је њихова ствар шта они раде иза затворених врата својих кућа. Но, када они организују своје маршеве, ми ћемо увек бити против тога. Јер је то већ пропаганда, то се не сме радити.

Код нас у Цркви има чак и таквих парохијана који се кају због тог греха и Црква им све време помаже, како би они кренули исправним путем. Међутим, Црква никада неће одобравати њихове лоше поступке. Грузијска Црква стоји на том путу и у нашој Цркви ми икада нећемо прихватити тај грех, због тог греха човек пада у пакао, ђаволу. Он ће бити тамо у складу са делима која је чинио на земљи.

Ми ћемо увек иступати против тога, но, ко се буде кајао и имао жељу да се исправи, Црква ће таквима увек помагати да се исправе. Ми имамо примере да су људи после тог греха почињали са правилним животом, када се после покајања код девојака лезбијки појавила породица са мушкарцем и родиле су по четворо деце, једна четири девојчице, друга такође четири детета, започеле су правилан живот. Црква мора да стоји на својој висини и за црно говорити да је црно, а за бело, да је бело.

О притиску на Српску Православну Цркву у Црној Гори

Ми смо били веома узнемирени због свега што се дешавало у Црној Гори. Када су тамо прогонили свештенике за време корона вируса. Генерално, било је очигледно да је у Црној Гори постојао непријатељски однос према Цркви од стране власти и десило се то што се морало десити. Одржани су избори и власт је изгубила, тако ће бити свуда. Људи у Црној Гори нису морали да се плаше руководилаца на послу и због тога му давати свој глас, него да на изборима дају глас тим људима који воле Христа, воле Цркву, воле традицију и такве људе да бирају и као што знамо – то се већ десило у Црној Гори. Тамо су победиле патриоте традиционалне орјентације. Слава Богу! И тако ће бити свуда.

У Грузији држава зна да је бесмислено борити се са Црквом и држава ће увек покушавати да има добре односе са Црквом. Јер она зна да је у Цркви велика сила, зато што је за 82% људи у Грузији – највећа личност Патријарх. Замислите, каква цифра. Борити се против Цркве у Грузији је бесмислено. То је самоубиство за сваку партију. Ми желимо да тако буде и у свим православним земљама.

О покајању и организацијама из западне Европе, које служе антихристу 

У Светом Писму се каже да ће пред крај света Црква бити гоњена. Говори се да ће у време антихриста бити такви прогони који нису били од почетка стварања света. Црква је преживела многе прогоне, разне, од првих векова до Средњег века када је хришћанство постало већ државном религијом. Сада се главна борба води са Црквом јер она подсећа да ће том свету бити крај. Само Црква говори да овај живот није вечан, доћи ће крај света. У задња времена ће доћи антихрист и он ће владати светом, а потом ће доћи Христос који ће уништити антихриста и све његове поклонике. Зато његови поклоници и покушавају довести антихриста, они се боре са Црквама, имају планове, али заборављају да је у Јеванђељу написано - Црква је непобедива.

Ако ми будемо живели грешно, ако се будемо кварили – они ће односити победе, а ако будемо живели праведно, нас нико неће победити. Наравно, има организација које желе да раслабе народе, државе, зато иде борба против Цркве, но, још једном понављам – уколико будемо живели у покајању, правилним животом, кајући се, исповедајући и причешћујући, Цркву је немогуће победити.

Кад су градови Содом и Гомора били кажњени од стране Господа – после тога тим грехом се заразио, покварио се, и други град, Нинивеја. Но, када је Господ послао у Нинивеју свог пророка Јону, Нинивеја се покајала и Господ је одложио кажњавање Нинивеје на неколико векова. Значи – најважније за наше спасење је покајање и праведни живот. Ако ми тако будемо тако живели – Црква је непобедива, нико нас неће победити. Ма колико се они трудили…

 

Извор: "Православна породица"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.