header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Тако се брани светиња!
Тако се брани светиња! Штампај Е-пошта
петак, 18 септембар 2020

 Руски коронаверци нису пуштени у Средњеуралски женски манастир

Комисији Екатеринбуршке епархије Руске Православне Цркве Московске Патријаршије није било допуштено да уђе на територију Средњеуралског женског манастира, у коме се налази отац Сергије Романов, известила је 17. септембра руска информативна агенција „Интерфакс“ , позивајући се на прес-службу епархије.

          „Истина је да епархијској комисији није било дозвољено да уђе на територију манастира ради служења молебана и вршења пописа, због чега епархија намерава да се обрати органима за спровођење закона“, - рекао је извор у епархији.

Како је раније објављено, екатеринбургшка епархија Руске Православне Цркве Московске патријаршије освновала је комисију за попис непокретности у Средњеуралском манастиру, у којој је о. Сергије (Романов). На основу резултата пописа имовине манастира, планирано је да се изради инвентар и објашњење „са описом ситуације и закључцима“.

Подсећамо да је 10. септембра суд екатеринбургшке епархије донео одлуку о изопштавању из Цркве о. Сергија и ту одлуку проследио надлежном епископу на одобравање. Сам отац Сергиј је више пута изјавио да не намерава да напусти Средњеуралски манастир. Скупа са њим, у манастиру се налази 150 монахиња. Њима је предлагано да се преселе у друге обитељи, што су оне одлучно одбиле.

 

Приређивач: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.