header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Студент академије СПЦ тражи Црквени суд – отео га заменик патријарха Иринеја? (видео)
Студент академије СПЦ тражи Црквени суд – отео га заменик патријарха Иринеја? (видео) Штампај Е-пошта
уторак, 22 септембар 2020

 Студент Академије за уметност и конзервацију СПЦ Марко Жарков изјавио је данас да је спреман да се пред Црквеним судом суочи са епископом Стефаном (Шарићем), помоћником патријарха Иринеја, за којег тврди да стоји иза његове отмице.

         „Овде сам због навода патријарха Иринеја да не зна ништа о мојој отмици и да је еписког Стефан у то умешан“, рекао је Жарков на конференцији за новинаре испред Патријаршије у Београду, где је седиште поглавара СПЦ.

Он је истакао да не жели да осрамоти часну институцију СПЦ, већ да сматра да она не сме да трпи због понашања владика Стефана.

Жарков је додао да постоје притисци и да се плаши за своју безбедност.

Похвалио је полицијски тим јер је осумњичене за отмицу ухапсио у року од 48 сати, наводећи да верује да ће правосуђе решити тај проблем.

„Пробаћу да задовољим правду“, рекао је Жарков.

Он је, по изласку из Патријаршије, изјавио да је на пријавници оставио документацију из Вишег тужилаштва о његовој отмици као и своју изјаву да је већ покушавао да дође до патријарха Иринеја.

Жарков је новинарима рекао да има одређене информације да је патријарх требало да дође у патријаршију, али је усмерен на другу адресу, тако да га није нашао у седишту СПЦ.

Такође је навео да му је речено да шеф кабинета патријарха Иринеја није у канцеларији па је због тога документацију оставио на писарници.

Како је истакао, он ће и даље тражити пријем код патријарха јер очекује да поглавар СПЦ саслуша обе стране, односно и њега и епископа Шарића.

Он је раније изјавио да је до његове отмице дошло након што је установио да његова девојка истовремено одржава емотивну везу са епископом Стефаном, после чега је отет.

    

 

Извор: "Србин.инфо"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 22 септембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.