header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Оптужени за отмицу „владика“ Шарић на саслушању се позвао на Свету Тајну Причешћа
Оптужени за отмицу „владика“ Шарић на саслушању се позвао на Свету Тајну Причешћа Штампај Е-пошта
четвртак, 08 октобар 2020
          Након писања Нова.рс, Владика Стефан Шарић, викарни епископ патријарха Иринеја и старешена Храма Светог Саве, саслушан је 5.10.2020. у Вишем јавном тужилаштву у Београду, поводом навода студента Академије СПЦ Марка Жаркова да је црквени великодостојник умешан у његову отмицу.

Током саслушања владика Стефан је одбијао да одговори на питања која се односе на отмицу Жаркова, позивајући се, (ни мање, ни више) – Свету тајну причешћа.

Извори Нова.рс наводе да је владика ипак признао да познаје бившу девојку Марка Жаркова, те да је заиста постојала СМС преписка између њих. О садржају преписке није говорио, осим што је негирао да је она експлицитног садржаја.

Марко Жарков

Како сазнајемо, владика Стефан признао је да познаје Марка Жаркова, као и породицу девојке са којом је, како тврди Жарков, био у љубавној афери.

Подсетимо, портал Нова.рс је у претходном периоду објавио серијал текстова о умешаности владике Стефан Шарић у случај злостављања студента Академије уметности СПЦ Марка Жаркова, кога су 08. фебруара отела тројица мушкараца, од којих су двојица припадници Интервентне јединице МУП-а Србије, и одвела у Батајницу, где је малтретиран и претучен. Да случај буде још апсурднији, разлог за киднаповање Жаркова је био сукоб владике и студента око девојке.

 

Извор: "Нова.рс"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 08 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 91 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.