header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Тако треба, браћо и сестре у Аустрији - најпре петиција, а онда устанак против паписте Ћилерџића
Тако треба, браћо и сестре у Аустрији - најпре петиција, а онда устанак против паписте Ћилерџића Штампај Е-пошта
недеља, 11 октобар 2020

 ПЕТИЦИЈА ПРАВОСЛАВНИХ СРБА АУСТРИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ ИНТЕГРИТЕТА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У АУСТРИЈИ

Посматрајући последњих неколико година шта се дешава са нашом најбитнијом и једином институцијом, која нас православне Србе обједињује на простору републике Аустрије, позивамо све часне, умне и верујуће Србе, да подигну свој глас да би се зауставило урушавање наше Цркве у Аустрији.

Урушавање наше цркве у Аустрији било је видљиво задњих година, а ово што се сада дешава поприма неконтролисане размере.

Српска Црква у Аустрији подвргнута је интересу породичних кланова. Ти кланови у сарадњи са Владиком Андрејем о свему одлучују, најчешће против интереса цркве.

Битан и једино важан интерес у нашој цркви у Аустрији јесте интерес Владике Андреја и његових трабаната који му све аминују.

Какву штету Црква при томе трпи, ко те пита. Битно је угодити и не замерити се Шефу, онда можеш шта хоћеш и колико хоћеш. Часни свештеници и поштени заједно са њима сабирали су и штедели деценијама, да би Црква у Аустрији стекла своју стабилну материјалну основу, и успели су у томе. Шта вреди, сада је све у минусима  и минуси се редају један за другим.

Владика у ТВ емисији „као сав нормалан свет" хвали се како је успео да набави вешалицу за капуте, замислите за 5 евра.

Не помиње реновирање простора у згради у 3. бецирку, које је премашило 1.000.000 евра (милион евра) има индиција да није  било тендера ни уговора за ово реновирање. Једна Црква у Бечу даје само за кречење 30.000 евра (тридесет хиљада евра) без уговора, без рачуна за материјал и било шта. Онако буразерски!

Има ту још  чудних работа. Чувени архитекта Бобић лични пријатељ Владике Андреја и његове услуге.

Новац ко новац!

Дође и прође!

Тако је и било и биће!

Никако то није правдање било кога.

Оно што треба још више да брине, јесте духовни базар. Доласком Владике Андреја, Храмови где треба да се у љубави Богу обраћамо често су претварани у места за нижеразредни шоу. Често је ту Владика Андреј показивао свој „таленат" за разбибригу и његово чудно весеље. Ко има и мало вере и страха Божијег, зна чему ово води.

Браћо Срби и сестре Српкиње! Ви сте потомци великих Јунака и часних тежака. Покажите свој понос и поштовање себе и своје вере православне. Тако ће нас моћи поштовати и онај часни народ у чију земљу смо дошли. Ако нисмо кадри поштовати себе и своје,како ће нам други поверовати да их можемо поштовати. Поштујмо ову дивну земљу у којој живимо и радимо, али никад се не одрецимо Српства и вере православне. Владика Андреј би требао да буде тај, који ће нам највише помоћи у овоме.

Не љутимо се ако не може или не зна.

Огорчени смо, што видимо да то не жели. Прогони часне и добре свештенике који знају и желе. Форсира само њему подобне, па и такве који биртију ,крканлук (кување чорбанца) стављају испред Цркве и духовности.

Устанимо у заштиту своје вере и своје Цркве. Објединимо се у тој светој љубави.Не дозволимо да нас неодговорни завађају и деле.

Нека нас учи Светосавски, Лазарев дух, Његошев дух, дух св.Петке, св. Василија Острошког чудотворца слава му и милост и многих светих и часних Срба, знаних и незнаних.

Покажимо онима којима је једина брига у животу, да се сликају и промовишу, да је најбитније сачувати у себи живу слику Христа.

Ако нам Владика Андреј то не зна или не жели објаснити, објаснимо ми то Њему и свима онима који лутају за њим. Желимо и њему и њима да се врате на прави пут. Подигнимо свој глас за очување Цркве своје Светосавске. Поштујући закон ове државе, на основу демократских и људских стандарда, које Богу хвала имамо у Аустрији, сакупимо се да искажемо велико НЕ!

Клановима и њиховим сатрапима, и њиховом главном ментору  који је свему овоме покровитељ.

ХОЋЕМО ХРИСТА!

НЕЋЕМО БАРАБЕ!

Размислите да се у наредном периоду који је пред нама саберемо у протестима, којима ћемо изразити своје негодовање због свега лошег што се у Цркви дешава. Добро би било да за ово дате ваше предлоге и сугестије. Време и место окупљања заједнички ћемо договорити у наредном периоду.      

П.С  

МОЛИМО ВАС ПОДЕЛИТЕ ОВУ ПЕТИЦИЈУ СА ВАШИМ ПРИЈАТЕЉИМА, ОВО ЈЕ ВАЖНО СВИМА И СВИ ТРЕБАМО ПОДИЋИ СВОЈ ГЛАС.      

Слава Богу!

Спасење Српском роду!

Дарко Милановић

https://www.peticije.online/281704

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 12 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.