header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Петиција - Подршка православном свештенству у Епархији аустријској
Петиција - Подршка православном свештенству у Епархији аустријској Штампај Е-пошта
петак, 16 октобар 2020

            Помаже Бог драга браћо и сестре!

Сведоци смо духовно нездравог стања у нашој епархији. Једини разлог за такво стање видимо у недоличном понашању Владике Андреја.

Сведоци смо да Владика Андреј често понижава пред нама верницима своје свештенике и назива их погрдним и недостојним именима. Исто тако се понаша недолично према својим верницима, вређајући их и понижавајући их на најгори могући начин.

Чујемо да је владика Андреј ставио под забрану неке свештенике само зато што су се усудили да проговоре о његовом недоличном понашању. Спомиње се и некакво писмо које су свештеници упутили патријарху и врху наше Свете Цркве. Желимо да владика Андреј јавно покаже то писмо па да се сами уверимо шта стоји у том писму. Неможемо поверовати да су свештеници толико неодговорни, толико неразумни и наивни да би у писму написали било шта што не одговара истини. Биће да је у том писму све истина. Зато Владика Андреј скрива ово писмо, као змија ноге што се каже, да не би у јавност испливало све оно лоше што Владика чини. Овако, кријући писмо он глуми жртву, а жртва су уствари кажњени и прогоњени свештеници и што је најгоре жртва је читава Српска Црква у Аустрији у целини. Владика ако жели да и даље има мандат духовног архипастира, мора одмах стати са прогоном часног свештенства и урушавању Српске Православне Цркве у читавој Аустрији у супротном неможе се надати опроштају ни од Српског народа ни од Господа Бога.

Владико, пита вас Српски народ, јели толико тешко признати грешку?! Ако имате покајања, а као Владика требало би да имате, будите уверени да Срби знају праштати а Бог наравно највише. Ако покајања немате, онда сачувај нас Боже!

Овом петицијом желимо да дамо подршку нашим свештеницима који су нас деценијама уназад духовно изграђивали и духовно крепили учвршћујући нас у вери православној учећи и васпитавајући нашу децу српству и православљу на часовима веронауке. Хвала им на сваком њиховом труду! Нека им Бог на томе захвали кад Владика већ неће и не жели. 

Позивамо Владику Андреја да објави писмо свештеника Патријарху и врху Српске Цркве а највише захтевамо да се што пре нормализује стање у епархији аустријско-швајцарској Српске Православне Цркве, да у миру и слози са својим свештеницима долазимо на Свете Службе ради духовног укрепљења и ради Духовне радости. Позивамо сву нашу браћу, све православне Србе у Аустрији да подигну свој глас против прогона часног свештенства, завађања нашег верујућег народа и наношења великих рана на бићу Српске Православне Цркве у Аустрији. Браћо, ако то данас не учинимо сутра ће бојимо се већ бити касно. Одазовите се сви овом нашем људском и хришћанском вапају. Бог ће се знати одужити свима вама.

Свако добро од Господа!

Јово Бјелић    Kontaktirajte autora peticije

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 16 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.