header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow "Спутњик": Буди се север и југ: Жестоки сукоби на европским улицама због „корона окова“
"Спутњик": Буди се север и југ: Жестоки сукоби на европским улицама због „корона окова“ Штампај Е-пошта
среда, 28 октобар 2020
          Сукоби и хапшења на протестима у Риму, Напуљу, Лондону, а нападнут и немачки Институт за заразне болести Роберт Кох у Берлину

Увођење нових оштријих мера у борби против ширења вируса корона широм Европе покренуло је талас насилних протеста. Током викенда дошло је до сукоба и хапшења на протестима у Риму, Напуљу, Лондону, а нападнут је немачки Институт за заразне болести Роберт Кох у Берлину.

Немири су у суботу увече избили на улицама Рима и дошло је до сукоба десничара, који су протестовали против корона мера, и полиције.

Насиље је почело још док су демонстранти прилазили центру града, палили су и бацали бакље и друга пиротехничка средства.

Сцене у главном граду Италије личиле су на оне у Напуљу у петак увече, где је стотине људи изашло на улице да се успротиви увођењу оштријих мера за сузбијање ширења вируса.

Демонстранти у Напуљу су бацали димне бомбе и петарде у центру града, а полиција је узвратила сузавцем.

На протесту су углавном били млади људи, који пркосе полицијском часу, који су увеле регионалне власти.

https://www.youtube.com/watch?v=bfXljtWh69k&feature=emb_logo

Око стотину демонстраната је пробило кордон близу зграде регионалне управе у петак увече, пренела је италијанска агенција АНСА. Поред димних бомби, кордон од око 100 полицајаца у пуној опреми је гађан и флашама.

Италија данима бележи огроман раст броја нових зараза вирусом корона, а јуче је било више од 21.000 новозаражених. Поред полицијског часа, који је раније уведен у појединим регионима, у Италији данас ступа на снагу уредба о затварању барова, кафића и ресторана најкасније до 18 сати, затварању теретана, биоскопа и базена.

https://www.youtube.com/watch?v=UWxnrUClVcg&feature=emb_logo

У Лондону је у суботу одржан протест због рестриктивних мера које је донела британска влада у борби са корона вирусом, а полиција је привела неколико особа.

Учесници протеста окупили су се у Хајд парку, углавном носећи транспаренте и натписе, и позивајући на укидање обавезе о ношењу заштитне маске, преноси Би-Би-Си.

Полиција је ухапсила најмање 18 особа током протеста.

#Antilockdown at #londonprotest and this is how #Police deal with it. Compared to Nigerian protest outside Buckingham Palace and not a bobby in sight. pic.twitter.com/3ixe9EKyEu

— alg_writer (@alg_writer) October 25, 2020

У Великој Британији број новозаражених на дневном нивоу је око 20.000, а број умрлих расте.

Молотовљевив на Институт за заразне болести у Берлину

Неколико нападача бацило је молотовљев коктел на немачки Институт за заразне болести Роберт Кох у Берлину, наневши малу штету згради, саопштила је данас полиција.

Инцидент се догодио у току ноћи, а чувари у институту, који саветује владу о мерама јавног здравља за сузбијање пандемије корона вируса, били су сведоци напада, преноси Ројтерс.

Нападачи који нису ухваћени разбили су један прозор на згради, наводи се у саопштењу полиције. Нико није повређен.

Берлинска полиција истражује да ли је напад био политички мотивисан, наводи се у саопштењу.

У Немачкој на дневном нивоу данима има више од 8.000 новозаражених корона вирусом.

 

Извор: "Спутњик"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 октобар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.