header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow "Логично.хр": Макрон побеснео - само 400 вакцинисаних у 7 дана, а купљено 200 милиона вакцина
"Логично.хр": Макрон побеснео - само 400 вакцинисаних у 7 дана, а купљено 200 милиона вакцина Штампај Е-пошта
субота, 02 јануар 2021

 Kampanja cijepljenja protiv Covid-19 u Francuskoj traje već gotovo tjedan dana. Cijepljeno je 0.00003% od 60% potrebnih za kolektivni imunitet. Presporo za neke, što je natjeralo predsjednika Republike da javno zatraži ubrzanje tijekom svog izlaganja. Iznerviran međunarodnim usporedbama, Emmanuel Macron mobilizirao je vladu kako bi ubrzao širenje cjepiva.

“Neću dopustiti (…) neopravdanu sporost koja se širi”, izjavio je predsjednik Republike tijekom tradicionalnih predsjedničkih čestitki u četvrtak navečer. Ako je nada za 2021. cjepivo, hitno je i ne treba čekati tvrdi Emmanuel Macron. Međutim, od početka tjedna u Francuskoj je tijekom tjedna cijepljeno samo 400-stotinjak osoba (državne statistike), a u Njemačkoj nekoliko desetaka tisuća.

Suočen s ovim poražavajućim statistikama i nepovjerenju Francuza, “Emmanuel Macron nije sretan”, izjavio je za radio “Europe 1” jedan od sudionika Vijeća za obranu. U četvrtak navečer, predsjednik Republike je potvrdio: “Svaki Francuz koji to želi, mora biti u stanju cijepiti se”, kako bi se izvršio “Macronov plan”.

Zbog toga se određeni ministri moraju mobilizirati na kraju godine kada su aktivnosti smanjene. Očito ciljan, samo dva sata prije predsjedničkog obraćanja, ministar zdravstva Olivier Véran najavio je da se njegovatelji stariji od 50 godina mogu cijepiti od ponedjeljka, te da će se centri za cijepljenje otvoriti početkom veljače. Sa svoje strane, vladin glasnogovornik Gabriel Attal otkazao je put u Čad s premijerom Jeanom Castexom , kako bi ste obratio javnosti u emisiji “13 sati” televiziji TF1.

U pokušaju da ugasi polemiku, predsjednik stoga poziva svoje trupe da ubrzaju proces cijepljenja. Više se ne smije prihvatiti francuska sporost, jer uzimamo rizik da se cjepivo pretvori u fijasko.

 

Извор: https://covidtracker.fr/


 

Последњи пут ажурирано ( субота, 02 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 69 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.