header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Оцу Сергију Романову продужен притвор до краја пролећа
Оцу Сергију Романову продужен притвор до краја пролећа Штампај Е-пошта
субота, 27 фебруар 2021
           Како јавља руска новинска агенција „Интерфакс“, „Басманијски“ суд Москве одобрио је захтев тужилаштва да се схиигуману Сергију Романову – оптуженом за низ кривичних дела - продужи притвор на још три месеца.

"Суд је удовољио захтеву истраге. Николају Романову је продужена превентивна мера у виду задржавања до 28. маја 2021. године", рекла је у четвртак Интерфаку секретарица за штампу суда Ирина Софинскаја.

Сергијев адвокат Павел Бабиков је пак рекао Интерфаксу да ће се одбрана жалити на ову одлуку. Према његовим речима, одбрана је тражила од суда да Сергију промени меру забране на кућни притвор. „Представљено је пуно карактеристика, што доказује да је он позитивно окарактерисан и да се неће сакрити“, рекао је.

Оца Сергија су отужли за навођење на самоубиство, кршење права на слободу савести и вероисповести, као и самовољу. Он, међутим, не признаје своју кривицу.

Како је наведено у Истражном комитету Русије, Романов је јавно позвао најмање десет монахиња које живе у Средњеуралском женском манастиру да изврше самоубиство, штоуказује да његове позиве може да перципира неограничен широк круг људи и да за собом носи друштвено опасне последице. Он је објавио видео снимак својих говора који садрже елементе наговарања верника да изврше самоубиство под маском верске идеологије хришћанства “.

Поред тога, према фабули случаја - не слажући се са одлуком да му се забрани свештенослужење, - Романов није напустио манастир и спречавао је приступ територији манастира свим особама по њиховом нахођењу, укључујући представнике екаринбургшке епархије, незаконито ометајући спровођење верских обреда.

Истрага такође сматра да је отац Сергиј починио самовољу спречивши попис непокретности на територији манастира кршећи тиме грађански закон.

Схиигуман Сергиј 2020. године је рашчињен и потом одлучен из Цркве. У јуну је заједно са својим присталицама „запосео“ Средњеуралски мансатир, који је – иначе – он основао.

Међутим, сви православни знају праве разлоге утамничења оца Сергија.

Агенти светске закулисе из врха Московске патријаршије и руских световних власти, прогоне га  зато што је он корнавирус назвао митом и позвао на непотчињавање јеретичком црквеном руководству и издајничким властима. Осим тога, схиигуман Сергиј је проклео оне који су затворили храмове у време пандемије, и упозорио на стварање „сатаниног електронског логора“.

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 фебруар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.