header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Наша сазнања шта ће се догађати у епархији западноамеричкој
Уредништво: Наша сазнања шта ће се догађати у епархији западноамеричкој Штампај Е-пошта
среда, 31 март 2021
         Наши сарадници из Америке јављају да је представка упућена патријаршији из Лас Вегаса – са нашим уводом (овде:) – изазвала велику буру у дијаспори. Објављивање овог текста је било кључно за обавештавање и буђење народа, јер је Борба за веру сајт који сви прате и читају.

Према нашим сазнањима, патријаршија у Београду ће - под притиском народа - учинити извесне козметичке промене, у покушају да верницима у епархији западноамеричкој „замаже очи“. Наиме, постоје индиције да ће мајмунолог Максим из Западне Америке бити пребачен у Загреб, на бивше место садашњег патријарха, чиме ће – практично – бити награђен унапређењем у чин митрополита – док ће на његово месту у Америку бити послат неки „Максим 2“.

Ми се уздамо у будност и ревност за веру нашег народа у Америци, и надамо се да ће народ адекватно одговорити првенствено на кривоверје надлежних епископа, а потом и на њихово кршење богослужбеног поретка и – на крају – на њихове финансијске криминалне активности.

А „Борба за веру“ ће и надаље – као и до сада – благовремено и објективно извештавати о свему.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 01 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.