header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Поразна статистика: На Ваксршњој служби присуствоваће 15% Руса
Поразна статистика: На Ваксршњој служби присуствоваће 15% Руса Штампај Е-пошта
субота, 01 мај 2021
            Москва. 1. маја. ИНТЕРФАКС - 15% Руса ће присуствовати васкршњој служби, а од православних тај удео је 22%, показало је истраживање Фондације за јавно мњење које је Интерфакс“ примио у суботу.

На питање о намери и облицима прославе Васкрса, дозвољавајући било који број одговора, 43% Руса одговорило је да ће овај празник прославити пре свега породичним ручком, међу православним суграђанима – сваки други (51%), међу неверницима - више од трећине (35%) ...

36% Руса осветиће васкршње колаче и јаја, међу православним суграђанима то ће учинити скоро половина (47%), међу неверницима - 19% испитаника, кажу социолози.

Према истраживању, 17% испитаника позвало је госте на Васкрс или ће сами поћи у госте; међу православним хришћанима сваки пети испитаник (21%) има такве планове, док међу неверницима тај удео износи 13%.

Сверуска анкета спроведена је од 23. до 25. априла међу 1.500 испитаника

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.