header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Америка ће обезбедити Фанару финансијску независност за његову „апостолску мисију“
Америка ће обезбедити Фанару финансијску независност за његову „апостолску мисију“ Штампај Е-пошта
недеља, 30 мај 2021

 Фондација Патријарх Вартоломеј постаће највеће светско предузеће које ће обезбедити економску независност Фанара за његову „апостолску мисију“ (читај: разарање Православља – нап. „Борба за веру“) у свету.

Архиепископија Фанара у Сједињеним Државама најавила је стварање Фондације Светог Андреја, патријарха Вартоломеја, која ће постати највеће светско предузеће за осигурање економске независности Константинопољске цркве. Ово је најавио шеф фанарске структуре у Сједињеним Државама архиепископ Елпидофор на својој Фејсбук страници.

Одлука о стварању Фондације донета је 25. маја 2021. године на састанку Савета Архиепископије у Њујорку. Иницијатор оснивања био је Ред архоната Фанара. Фондација је позвана да обезбеди финансијску независност Фанара како би овим новцем Констанитнопољска патријаршија могла да изврши своју „апостолску мисију“ у свету.

У изјави се такође каже да ће патријарх Вартоломеј посетити Сједињене Државе од 23. октобра до 3. новембра 2021, где ће се одржати састанак шефа Фанара и чланова оснивача Фондације, „који су се ексклузивно обавезали на снажно и поуздано финансирање Свете Мајке Цркве “.

Фанариотска Архиепископија у Америци раније је саопштила да је вакцинација кључ ка превладавању пандемије и враћање у нормалан живот.

 

Извор: „Савез православних новинара Русије“ / „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 30 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 140 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 ОБАВЕШТЕЊЕ:

Сви текстови оца Дамаскина Светогорца на нашем сајту могу се пронаћи у његовој рубрици, која је унутар „Рубрике сарадника сајта“ (са леве стране гледано у правцу монитора).

 + + +

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.