header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Јахач апокалипсе на риђем коњу или због хуле на Бога, Турска ће нестати; пророчанство старца Пајсија
Јахач апокалипсе на риђем коњу или због хуле на Бога, Турска ће нестати; пророчанство старца Пајсија Штампај Е-пошта
петак, 04 јун 2021

 И изиђе други коњ риђ, и ономе што сеђаше на њему даде се да узме мир са земље, и да убија један другог, и даде му се мач велики”

(Откр. 6, 3-4).

 

          Подсећамо да су средином маја текуће године, Турци извршили велико богохулство и скрнављење цркве Свете Софије у Истанбулу - коју су отели православнима и претворили је у џамију - тако што су изнад ње истакли светлећи натпис „Нема Бога осим Алаха“ (овде:). Сада су у богохулству отишли још даље...
        29. маја, поводом 568. годишњице османског освајања Цариграда, у Истанбулу је одржана светлосна представа, јавила је новинска агенција Анадолија“. Догађај су организовали Одељење за односе са јавношћу канцеларије председника Турске и Министарство културе и туризма.

Прослава је започела читањем Кур'ана у Светој Софији, претвореној у џамију, а настављена је наступом у кули Галата. У оквиру емисије пројектована је слика 22-годишњег султана Мехмеда II Фатиха - који је освојио Цариград – на коњу.


+ + +

ПРОРОЧАНСТВО СТАРЦА ПАЈСИЈА СВЕТОГОРЦА О БУДУЋНОСТИ ТУРСКЕ И ОСЛОБАЂАЊУ СВЕТЕ СОФИЈЕ

„Турци су варварски народ... Ох-ох-ох ... Кад су клали Јермене, три дана су мириси клања били у целом граду. Грци су били затворени у својим кућама, нико се није усудио да се појави на улици, викали су и убијали. Пуна три дана. - Ко, оче? Турски војници? - Не само војници, већ и обични људи, чак и старци. Други је отишао и убио свог комшију, са којим је дуго година живео раме уз раме. Варвари, много су злотворили. Доћи ће време обрачуна. Духовни закони ће деловати. Једино око чега ће ускоро морати да брину је да скувају кољиво“ (пшеницу за покој душа – нап. „Борба за веру“)

+ + +

„Када чујете на телевизији да говоре о миљама, о приширењу приобалне зоне са 6 на 12 миља, после тога ће доћи рат. То јест рат ће бити продужетак тих разговора.“

„Русија ће разорити Турску, заузети Цариград и изаћи на Персијски залив“… С нами Бог! Пресвјатаја Богородице, спаси нас!

– „Оче“, питао сам, „ми смо из Александруполија. Хоће ли и код нас бити опасно“?

Он је одговорио:

– „Види, Турци неће ући у Александруполи. Само ће направити провокацију у приобалним водама. Код нас ће бити глад. Грчка ће гладовати. А како ће се та „претња“ продужити неки дужи период времена, неколико месеци, говорићемо „хлепчић“ а не „хлеб“.

Затим сам га питао: „Старче, а како да схватим то да смо ми већ дошли до рата?“

Он ми је одговорио: „Када чујете на телевизији да говоре о миљама, о приширењу приобалне зоне са 6 на 12 миља, после тога ће доћи рат. То јест рат ће бити продужетак тих разговора.“

Ја сам поново питао: „А које земље ће учествовати у томе?“

Старац је рекао: „Гледај, после провокације Турака, Руси ће се спустити до Мореуза (Босфора, прим.прев.) Не због тога да би помогли нама. Они имају своје, друге интересе. Али ће нам они, и без своје жеље и намере, помоћи.

Онда ће Турци покушати да заштите Мореуз од упада, јер они имају стратешки значај. Тада ће се заједно ту наћи и флоте других земаља. Истовремено, они (Руси) неће позвати назад војну силу, која је већ заузела туђе територије.

Онда ће власти других земаља Европе, нарочито Енглеске, Француске, Италије и других, биће их 6,7 из Европе, видети да Русија заузима туђе територије, и рећи ће: „А шта нама фали да се умешамо, да и ми откинемо који комад за себе?“.

И сви ће они потрчати за лављим пленом. Ето, тако ће Европљани да уђу у тај период рата.

Тада сам га ја поново питао: „А шта ћемо ми радити у том тренутку? Хоће ли грчка армија учествовати у том рату?“

– „Не“, рекао је старац. „Влада ће одлучити да не шаље армију нити флоту. Само ће на границама појачати присуство. И те ће бити велики благослов, јер ће донети одлуку да не учествују у томе. Зато што ће онај, ко буде учествовао у том рату – пропасти…“

Тада ће се, од великог страха, јако пуно народа у Грчкој вратити Цркви, обратиће се Богу, покајати се. И пошто ће бити покајања народа, са Грцима неће бити велике несреће. Господ ће пожалити Грчку, смиловаће се на њен народ, зато што ће се народ вратити у цркву, вратиће се монаштву и почеће да се моле. И биће крштено много Турака.

– „Старче“, питао см га, „ а Град (Цариград, прим.прев.), хоће ли нам га вратити?“

– „Вратиће нам га али не зато што хоће, већ зато што ће такво решење потпуно одговарати њиховим интересима. У таквом тренутку ће га и узети. Све што сам ти сада рекао немој никоме говорити зато што ће те сматрати лудим. Зато што сада нико здраво не размишља и још није време да се то зна. Касније ћеш схватити.“

Овај разговор са старцем је био 1991. године, ја сам тада служио војску.

Извор: „Старец Паисий Святогорец. 1924-1994. Свидетельства паломников.“ второе издание, стр. 434.
ПРОРОЧАНСТВА СТАРЦА ПАЈСИЈА: Русија ће разорити Турску, заузети Цариград и избити на Персијски залив.
Турска војска ће се развити, па ће постати и агресивна да ће у једном тренутку изаћи са тврдњом да нека суседна Грчка острва припадају њима док сви народи добро знају да је то потпуно погрешно и без основе. Када турска флота отпочне са опкољавањем неких грчких острва и зађе шест миља, нажалост, биће потпуно уништена. Али то неће бити урађено од нас. То ће бити почетак краја…

Кад се Руси спусте у Мореуз (Босфор и Дарданели), онда ће друге европске државе рећи: „Зашто и ми да не одемо тамо?“ Запад ће тражити од Русије да изведе војску оданде. Русија ће одбити и онда ће против ње почети да сакупљају војску. Почеће Светски рат и Руси ће имати велике губитке. Ми ћемо посматрати кланицу, градови ће постати рушевине.

Биће рат између Турске и Русије. Прво ће Турцити мислити да они побеђују али то ће за њих постати катастрофа. Руси ће победити и узети Константинопољ. Турска ће се распасти. Томе ће помоћи сами њени савезници. У храму Свете Софије ће поново бити православно богослужење. Константинопољ ћемо узети назад али не ми сами. Зато што је већина наше омладине пала, ми нисмо способни за тако нешто. Али, ипак ће Бог тако устројити да други узму Град и да нам га дају.

Турска ће се распасти и државе, које ће одлучивати о светској политици, ће Константинопољ дати нама. Они ће то урадити, не зато што нас воле, већ зато што ће Господ устројити све тако да њима одговара да Константинопољ буде грчки. Деловаће духовни закони. Турци ће морати да плате за оно што су чинили, они ће гинути јер су узели ту земљу без Божијег благослова. Њихов крај је већ близу. Недуго пре Размене становништва (из Мале Азије у Грчку), свети Арсеније је говорио: „Ми ћемо изгубити нашу отаџбину али ћемо је поново добити“.

Устаће Курди и Јермени, а Европљани ће тражити признање независности и права тих народа на самоопредељење. Они ће тада рећи Турској: „Ми смо вам раније учинили, сада на исти начин независност треба да добију и Курди и Јермени“. Тако ће „благородно“ поделити Турску на делове.

Средњи исток ће постати арена сукоба и чак ће и Кинези прећи реку Еуфрат. Они ће доћи са армијом од 200.000.000 (двеста милиона) људи до Јерусалима. Русија ће наставити рат и после пропасти Турске и зауставиће ту војску под Јерусалимом.

Светом увек управља Реч Божија, њиме не управљају ни Американци, нити Европљани. Они могу да владају на кратко. Бог им дозвољава да би казнили сами себе. Десиће се догађаји, који ће потрести народе. То већ неће бити Други долазак, али људи ће се вратити вери и молиће да им се говори о Христу.

Турској ће бити најтеже. Од турске популације једна трећина вратиће се тамо одакле су потекли у дубину Турске, једна трећина ће бити поштеђена јер ће постати хришћани и последња једна трећина нажалост изгинуће у том рату.

Турска ће се разделити на три – четири дела. Ми (Грци) узећемо нашу земљу, земља која је у прошлости била наша, Јермени ће узети своје, а Курди, такође, ће узети своје. Курдски проблем је у току. То ће бити урађено, не сада, али ускоро, када ова генерација политичара у Турској поднесе оставку и земљом завлада нова генерација.

Турска ће извршити још један напад и то само на Грчку, али Грчка неће уопште имати губитке. Оно са чиме ћемо се суочити је глад за неколико месеци. Дакле, покушајте да набавите мали комад земљишта и на њему нешто узгајате, тако да се можете носити са тим тешким периодом, поручио је старац Пајсије грчком народу.

Када Турска буде почела воде Еуфрата да користи за наводњавање, биће знак да је дошло време за тај велики рат.

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 05 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.