header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: По угледу на Тита и партију или "наватавање" народа за литију кад јој време није Штампај Е-пошта
среда, 09 јун 2021
            Ако сте ви, драги читаоци, можда заборавили 2013. и прославу 1700. година Миланског едикта, ми нисмо. Тада су наши архијереји, да би се показали пред представницима осталих Помесних Цркава, „наватавали“ вернике помоћу џабе аутобуса – да дођу из целе Србије, али и са стране, само да би их било што више, да се покажу Вартоломеју, због кога нам се у Ватикану смеју (овде:).

Али, било је мало, веома мало верника, и парада је пропала. Тресла се гора – родио се Ниш!

И ове, 2021, уочи Спасовдана, патријарх с мозгом кардинала Порфирије „наватава“, преко београдског свештенства (кажу – зове и из других епархија) што више народа да дође на литије које се, наводно зато што људи раде, одржавају увече, а не после Литургије на Вазнесење, како налажу црквена правила. Овде се не сме изгубити из вида да по црквеном рачунању времена дан почиње увече, што значи да док у Црнограду у четвртак буде ишла "спасовданска" литија, у храмовима ће се већ служити службе петка. Суштина сатанизма је инверзија, односно окретање наопачке православних симбола и симболике. Па уколико се литија не одржава пре подне, већ увече или Сабор не одржава у "горњој соби" већ у гробници, размислимо у шта се то претвара?  Но, пошто су новотарци типични безбожници, они до црквених установа и обичаја држе колико и до лањског снега, па није искључено да - временом - и време служења Свете Литургије прилагоде "запосленим" људима. 

Иначе, о вечерњем одржавању литије обавештава нас бескрајно ружичасти поп са душом руже, смиља и ковиља, благоухани потенцијални академик Владимир Вукашиновић, старешина цркве Ружице из које је, већ одавно, истерао свештеника Радомира Поповића и увео све новотарије које само један новотарац са мозгом препуним ружа, смиља и ковиља може да смисли. (https://www.cudo.rs/)

Литија се, веле, одржава да бисмо се помолили за Београд, Београђане и све остале. И пред лицем Великог Брата, који је у Србији легализовао геј параде, противхришћанске законе о „родној равноправности“ и сличним дивотама Вавилона, а сад уводи, као у братској Кини, камере за препознавање лица на улицама. Кад идете у литију, тек да се зна ко су литијаши. Смешите се, Београџани – камере вам препознају лица. Немојте да сте намрштени, Велики Брат то не воли. А суштина није у литијама, него је у литијуму, који треба да се ископава у класичној Србији, Јадру и Рађевини, да би од Рио Тинта стигла нека кинта. То што ће тај део Србије заувек изумрети, нема везе. Коме је стало до Србије, маторе раге?

На челу литије ће ходати кардиналоумни патријарх Порфирије, а певаће се песма Џонија Штулића: „Хладан као лед, убило ме безнађе“. Јер, нема наде у Србији у којој влада Рио Тинто, скупа са Ватиканом.

Ко воли, нека изволи.

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.