header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Подсећање и нова скандалозна открића о патријарху Атинагори, кога хвале екуменисти Штампај Е-пошта
понедељак, 07 јун 2021

 Поводом најновијег екуменистичког глорификовања једног од највећих издајника Православне Цркве у њеној историји - Константинопољског патријарха Атинагоре (овде:), доносимо најновија скандалозна открића о њему.

          Познато је да су Атинагора и папа Павле VI , скинули 1965. године у Јерусалиму међусобну анатему римокатолика и православних из 1054. године, која се сматра званичном годином отпадања Рима од Православне Цркве.

Недавна отварања неких докумената ЦИА-е показују да је Атинагору – као масона високог ранга - на место константинопољског патријарха инсталирала Америка (овде:).Ова документа доносе и информације о његовој повезаности са обавештајним службама.

Најновија открића – међутим - донела су нове поражавајуће чињенице о Атинагори, и она кажу да је озлоглашени Атинагора служио као рабин за своје пријатеље Јевреје још док је био православни митрополит. Штавише, сам патријарх се сећао како се у детињству исповедао муслиманском дервишу, јер нису веровали локалном свештенику (овде:).

Можда је на овом месту сувишно напоменути да је - по канонима Православне Цркве - Атинагора због оваквих страхотних преступа потпадао под канонску осуду свргнућа, али овде је реч о лажним православцима који су у Православну Цркву убачени у циљу њеног рушења, па су за њих   Свети канони мртва слова на папиру.  Но, подсећања ради, 64. Апостолско правило каже:

"Ако који клирик, или световњак пође у синагогу јудејску, да се моли, нека буде и свргнут и одлучен".

(Ап 7,45,70,71; Трул 11; Антиох 1; Лаод 6,29,33,37,38)


Атинагора је у свом полтронству папи папи Павлу VI  ишао толико далеко да је у свом писму 1968. године похвалио овог папу да је био већи од Светог Апостола Павла, и  рекао му да је његово име помињао на свакој Божанској Литургији, будући да је - према Атинагори – велики раскол завршен 1965. године.

Данашња нескривена издаја Православља од стране Константнипољске патријаршије – како видимо – започела је свој интензивни јеретичко-расколнички рад још пре пола века. Чак и пре. Јер, један од највећих раскола у Православној Цркви – календарски – збио се 1923. године, а иницирао га је – опет један Константинопољски патријарх – Мелетије Метаксакис, масон 33. степена.

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 07 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.