header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Корона диктатура у Москви: Кју-ар код као аусфајс
Корона диктатура у Москви: Кју-ар код као аусфајс Штампај Е-пошта
среда, 23 јун 2021

 Градоначелник Москве Сергеј Собјањин саопштио је измене правила рада угоститељских објеката тако да ће они од 28. јуна ући у такозвани „бесковидни режим“, што подразумева да улазак у те објекте могу да имају права само они који су се или вакцинисали, прележали ковид у последњих шест месеци, или имају негативни пи-си-ар тест не старији од 72 сата.

Како је рекао, за те потребе неће се издавати никаква потврда, већ ће сваки грађанин добити специјални кју-ар код.

Навео је и да су угоститељски објекти дужни да направе систем провере тих кју-ар кодова како би се утврдило да ли грађани имају дозволу да у тим објектима бораве.

Коментаришући ове мере градоначелник Москве је рекао да оне јесу „компликоване и непопуларне али да су потребне како би се спасли животи грађана“.

Говорећи о тренутној ситуацији са заразом Собјањин је рекао да је у Москви она веома тешка будући да се у болницама налази преко 14.000 тешких случајева инфекције.

Иначе, у Русији је дневни број новооболелих вирусом корона у порасту, а за протекла 24 сата утврђено је 16.715 нових случаја инфекције.

 

Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.