header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow У Епархији милешевској наставља се све по старом
У Епархији милешевској наставља се све по старом Штампај Е-пошта
понедељак, 28 јун 2021

 Данас, у недељу Свих светих или боље речено, како то наш народ уме да каже "у недељу пред Видовдан", у селу Љепојевићи код Нове Вароши, на планини Јавор одржава се велики сабор. Много народа, који је расут по свету, окупи се једном годишње у свом родном крају.

Ово место се налази између Сјенице, Ивањице, Чајетине и Нове Вароши. Храм је посвећен Св. Српским мученицима и новомученицима. Храм је саграђен као спомен костурница свим изгинулим војницима и старешинама у Калипољској битци у Јаворском рату (1876-1878).

Али данас опет шок! По други пут надлежни свештеник Мишел М. није служио Свету литургију. Да ли он неће или је добио директиву да не служи, ми стварно не знамо, само знамо да се шаље још једна ружна слика из Епархије милешевске. Да зло буде веће, црква је била закључана. Нико ни свећу да нам прода. Тужно да тужније не може да буде.

Само у једном дану погинуло је око 6000 српских војника у Јаворском рату. И ево, видите, на какав начин Епархија милешевска и њен владика Атанасије Ракита одају почаст нашим војницима. Уместо да је послао свештеника да одслужи Литургију и одржи помен војницима и војсковођама Јаворског рата, његови попови закључаше цркву. Ма да су и црквењака послали свеће да нам прода, опет би нам било лакше. И онда се питају зашто је хаос у Епархији милешевској?!?

Питамо се, овако јавно, да ли надлежни Епископ Атанасије Ракита зна за овај данашњи случај?

Очигледно да зна. Сви знају. И патријарх и Српске владике све знају, само ћуте о тоталном расулу у нашој Светосавској епархији.

Ех, тешко нама са нашим...

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.