header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Порука силеџијама који нападају „Борбу за веру“ или узврат „Мртве руке“
Уредништво: Порука силеџијама који нападају „Борбу за веру“ или узврат „Мртве руке“ Штампај Е-пошта
петак, 16 јул 2021

 Чега се силеџија боји? И шта једино поштује? Он поштује само силу, јер се боји да ће му бити узвраћено. Шта, рецимо, још увек спречава силеџије са Дивљег Запада да нападну Русију и изазову Трећи светски рат? То је систем „Париметар“, који Американци зову „Мртва рука“. „Мртва рука“ омогућава Русији наношење другог нуклеарног удара (нуклеарна одмазда) чак и при потпуном уништењу командних пунктова и линија везе Ракетних јединица стратешке намене.

Зашто о овоме причамо?

Зато што међу непријатељима „Борбе за веру“ има много силеџија и усијаних глава. Али, има и рационалних људи који се принципијелно држе своје приче, али се не замерају са нама. И ми то поштујемо. Мислиш ли ти, драги читаоче, да би „Борба за веру“ опстала 13 година, окружена окрутним и многобројним непријатељима, да се те силеџије ње не боје, јер је Свемогући Бог држи у постајању?

И боје се наше "одмазде".

Наравно, наша „одмазда“ није нуклеарна као руска, а није ни физичке природе. Како бисмо охладили усијане главе, попут оних који су се дрзнули да пре пар дана нападну ваш и наш сајт, ми – повремено – објавимо инсајдерске информације, како би смо им ставили до знања шта све може уследити. Тог типа је и јучерашњи текст о обрачуну у митрополији црногорско-приморској (овде:), али су тог типа и информације које следе. Не би ли се тако дозвали памети! (за грехе личне природе их не дирамо, али ако претерају – то им може бити узврат „Мртве руке“, уз обиље других материјала!)

Ко је заразио патријарха Иринеја короном? На Амфилохијеву сахрану је дошао његов духовни син Јоаникије, иако је знао да је заражен. Он се после вакцинисао, али... „Деде“ више нема. А да ли га је он заразио, ко ће то знати...

Има један епископ који већ тридесет година дроби о љубави. Што у проповедима, што као предавач – тровач на Богословском факултету у Београду.  Чак су га – иронично – и прозвали „епископ љубави“. Том његовом љубављу  - да подсетимо – ломљени су зуби (буквално) непослушнима у епархији пожаревачко-браничевској. Реч је о Игњатију Мидићу. И тај је дошао на протекли Сабор иако је знао да је заражен короном. Но, он је очекивао да ће бити изабран за патријарха, па му је тај циљ био изнад одговорности према сабраћи архијерејима. Вреди напоменути да је Игњатије добио корону иако се претходно био вакцинисао! И упркос томе што не скида брњицу са лица! Сетимо се речи Господа нашег Исуса Христа: „По вери вашој нека вам буде“.

Иначе, на Сабору су били одредили да поред - тада зараженог - Игњатија седи један епископ који је фобичан на корону. Замислите! (човек се труди у Вери, па му име нећемо спомињати). Знајући то, један други епископ (тај се не држи правоверја, али из поштовања према његовом гесту име му нећемо спомињати), понудио је коронафобичном епископу да он седне поред Игњатија, пошто је он прележао корону. Но, гле чуда! – коронафобични епископ то одбија и узвикује: „Нека буде воља Божија!“ И није се заразио.

Али, заразио се епископ бачки Иринеј Буловић. Е сад, да ли се он директно заразио од Игњатија (који му за Патријаршију штанцује паре у Туману, скрнавећи ову велику српску светињу и њена два Светитеља)  или није - Бог зна.

Поента је видети какав је морал коронавераца. Односно, да ту нема ни „м“ од морала. Код њих циљ оправдава средство, попут њихових духовних и материјалних покровитеља – језуита.

И поента је „Мртва рука“!

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.