header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Два српска епископа
Уредништво: Два српска епископа Штампај Е-пошта
четвртак, 29 јул 2021

 Ових дана, епископ бихаћко – петровачки Сергије одржао је добру беседу у којој нас је подсетио на све жртве српске које су пале од усташке руке, и које смо заборавили толико да их је прекрила трава.

Трава, некошена, у Јасеновцу и на другим местима знамење је нашег заборава, истакао је владика Сергије, и подсетио Србе да идући на летовање у Хрватску дају паре непокајаним потомцима убица из Другог светског рата, који ових дана поново присвајају сина српског свештеника, Николу Теслу, да би га ставили на свој усташки евро. (https://iskra.co/region/episkop-sergije )

Епископ Сергије

Лепа беседа, тачна беседа, али је епископ Сергије требало да се обрати свом сабрату, епископу славонском Јовану Ћулибрку, који не коси траву по Јасеновцу, него иде да, већ у годинама када би маторост требало да значи мудрост, иде да се виђа са својим пајтосима из младости, контроверзном групом „Лајбах“ (овде:), која је каријеру изградила на кокетирању са нацизмом (https://www.dan.co.me/kultura; https://www.youtube.com/). Владика Сергије је свом брату могао да каже: “Брате Јоване, што не покоси ону траву у Јасеновцу него оде да млатиш са којекаквим безјацима? Ко те тако научи и ко ти даде место епископа на најсветијој српској земљи?“

Умањивач српских жртава у Јасеновцу Јован Ћулибрк и "Лајбах"

Лепо је критиковати све Србе због заборављања наших мученика, али је већа одговорност на лајбаховцу с панагијом, него на српском туристи који даје паре на хрватском Јадрану. 

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.