header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Јерусалимски патријарх Теофил осудио нападе на џамију Ал Акса
Јерусалимски патријарх Теофил осудио нападе на џамију Ал Акса Штампај Е-пошта
петак, 30 јул 2021

 Покушај израелских Јевреја да наруше статус кво на Храмовној гори забрињава и муслимане и хришћане...

У позадини недавних догађаја у Јерусалиму, где су јеврејске власти извршиле инвазију на џамију Ал-Акса и насилно почеле да протерују муслимане са Храмовне горе, јерусалимски патријарх Теофил III скренуо је пажњу на сталне провокације јеврејских радикала против хришћана и муслимана на Храмовној гори и захтевао од израелских власти да врате статус кво у Светој земљи, преноси портал OrthodoxTimes.

По речима патријарха Теофила, Храмовна гора и џамија Ал-Акса која се на њој налази, власништво су муслимана, а напад на ово свето место, као и покушај Јевреја да ускрати Палестинцима право на слободну молитву, представља задирање у верске слободе загарантоване међународним законима, повељама и људским моралом.

Поглавар Јерусалимске патријаршије осудио је провокације јеврејских радикалних група против муслимана и хришћана сталним нападима и хушкањима на Храмовној гори, сматрајући да се свака посета овим светим местима која нису одобрена од Одељења исламских задужбина сматра инвазијом која мора бити заустављена.

У закључку је патријарх Теофил похвалио улогу јорданског краља Абдулаха II, чувара хашемита над исламским и хришћанским светилиштима у Светој земљи, у заштити светих места и његовом сталном настојању да их заштити од напада и похлепе радикалних група. Његово Блаженство је такође изразио захвалност за напоре које су палестински председник Абу Мазен и Врховни председнички комитет за црквена питања у Палестини учинили да подигну свест о пракси радикалних група и њиховим нападима на исламске и хришћанске светиње.

 

Извор: "Борба за веру" / "Русская линия"

Последњи пут ажурирано ( петак, 30 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.