header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Немојмо бити наивни: Авганистан је режиран и замка
Уредништво: Немојмо бити наивни: Авганистан је режиран и замка Штампај Е-пошта
петак, 20 август 2021

 Читаоци „Борбе за веру“, који наш сајт прате од оснивања, 2008. године, знају у каквом добу живимо и шта се дешава. Озбиљни православни аналитичари, попут Олге Четверикове, садашње стање у свету су већ најавили.

Четверикова је, у новембру 2011. године, рекла:

Кризу која је започела 2008. године, и која се сада налази у латентном стању, али у одређеном тренутку може опет прећи у акутну фазу, они су искористили за почетак стварања органа наднационалне контроле, који у стварности представљају институције „светске владе". Сви водећи идеолози мондијалистичких снага (Жак Атали, Хенри Кисинџер и други) почели су отворено да тврде да ће без органа светске контроле свет потонути у хаос, али, како показује реалност, ствар стоји другачије - светска закулиса сама ствара потресе различите врсте, социјалне немире, кризе и ратове, како би оправдала концентрацију власти у својим рукама. „Двадесеторица", „Билдербершка група" и остале структуре, које више нису структуре из сенке, отворено играју улогу оперативних штабова који примењују одлуке које је донео узак круг посвећених финансијера, док се националне и међунационалне институције све више обесмишљавају или, чак и отворено, демонстративно игноришу. У тај процес је активно укључен и Ватикан, чији је задатак да обезбеди сакрализацију власти „светске владе". Управо је ових дана његовим устима била изражена идеја о неопходности стварања светске Централне банке и наднационалних политичких институција, пошто националне институције нису у стању да изађу на крај са кризом.

Ствар је у томе што, изгледа, светско лихварство улази у последњу етапу своје перманентне светске револуције, у којој оно планира да заврши концентрацију у својим рукама и националних богатстава, и власти над човечанством. Ради тога је неопходан светски хаос, или свеопшти грађански рат, чија се жаришта праве сада у различитим деловима света. Као што смо више пута указивали, тотална дестабилизација је потребна да би се свет приморао да добровољно прихвати власт наднационалног „арбитра" који ће све довести у ред. При томе се, паралелно са социјално-економском и политичком дестабилизацијом, убрзаним темпом ствара и „идејна утемељеност нове власти - светска глобална религија чији је задатак да обезбеди интелектуалну, психолошку и моралну контролу над свим народима. Језгро те глобалне религије је иста та „религија новца", која је фактички прилагодила себи све традиционалне конфесије, укључујући и католицизам, и која не представља ништа друго до систем древног окултно-паганског гледања, повезаног са клањањем „златном телету". Зато се и у обраћању човечанству сада користи искључиво окултно-мистична симболика. Очигледно је да исту такву улогу игра и стално помињање 2012. године као године катастрофа, као некакве апокалиптичне границе која се, тобоже, помиње у древним езотеријским учењима. Могуће је да управо ове године светска закулиса припрема свеопшти финансијски „крах", ради спасења и „преображења" свог банкарског система, који ће упоредо са дубоким социјалним и политичким катаклизмама, а могуће је и са климатским катаклизмама (присетимо се ХААРП оружја), као и побунама и ратовима, створити одговарајуће услове у којима је и планирано да буду пуштене у рад наднационалне финансијске, религиозне, политичке, казнене и војне институције које се сада већ стварају, и за чије прихватање ће човечанство ће психолошки већ бити спремно.“        

Американци војним авионима развозе по свету из Авганистана своје ратнике, такозване "мигранте"

Као што је корона криза вештачки изазвана, да би људе физички, морално и психолошки сломила пред још теже догађаје који долазе, тако је и власт у Авганистану предата талибанима да би могли да дестабилизују Азију и, посредно, Русију (са Кином се вероватно неће качити, јер је Кина глобалистима и даље потребна за будуће пројект). Сами Американци су кључног вођу талибана, Барадара, пустили из затвора 2018. да би са њим преговарали.   

Наш обавештајни стручњак, Џевад Галијашевић, тачно каже шта се дешава и шта ће се тек десити: „Вријеме је да се погледа истини у очи: то што су Американци прије двадесет година умарширали бијесно и непромишљено ипак не значи да сада „бјеже кући“ без озбиљног плана и стратешких процијена. Ти планови и процјене су били видљиви још прошле године, док су трајали преговори у Катару/Дохи, али и док су се водили тајни, билатерални преговори између америчке владе и Владе Пакистана, као главног покровитеља талибанског покрета. Привидно избјеглички талас Авганистанаца и Пакистснаца, талибана и џихадиста Исламске државе и Ал каиде, кренуо је према Европи.                                  

Очито је Европа мјесто и фронт на коме ће пси авганистанског рата наставити свој џихадистички поход. Размјештање америчких „лојалиста“ већ сада је јавна политика Бајденове администрације. Изјава одлазеће Ангеле Меркел, пуна бијеса и разочарења, узрокована је одсуством правовремених информација и чињеницом да Европска унија нема формиран јединствен одбрамбени и безбједносни систем како би се озбиљно супротставила будућем удару на мир, животе и имовину својих грађана. Зато је договор империјалне силе у опадању, као сто су САД, са радикалним исламистичким групама, организацијама и државама вишеструко опасан и упозоравајући. То није први пут, али може бити крвава ноћна мора за цијели европски континент и све грађане Европске уније и Балкана, који се кроз идеју „мини-Шенгена“ „отвара“ према југу, у политичком предсобљу, без озбиљнијих изгледа да буде дио Уније европских земаља и народа. 

Поставља се логично питање: да ли Авганистан представља крај америчког интервенционизма или је тек најава нових акција по већ створеним плановима очувања америчке моћи и утицаја у свијету? Одговор је јасан – „дубока држава“ у САД се не предаје.“(standard.rs/).

   Иза свих ових процеса, запамтите, не стоји нико нормалан, и ниједан народ као такав: иза ГЛОБАЛНЕ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ, ПАЉЕЊА ПОЖАРА СВУДА ПО СВЕТУ, стоје светски сатанисти, који немају ни веру, ни нацију, него служе ђаволу. Они раде све, од 11. септембра 2001, преко економске кризе 2008, короне данас и довођења талибана на власт у Кабулу (о мигрантској кризи, која је организована и добро плаћена – чији режирани наставак сада видимо - да и не причамо ) да би свет бацили у крвави хаос после кога треба да дође њихов „технотрони“ месија, праћен лажним чудима 8,9,10 Г мрежа, „летећим тањирима“ и лажним апокалиптичним трубама  (овде:). Зато тровање из ваздуха, зато вакцинисање отровима, зато лудило и помама ратова и терора.

Али, човечанство се буни. Рецимо, људи у Израелу неће да дају своју децу у школу ако траже да буду вакцинисана, а у Аустрији родитељи масовно исписују децу из школе. И не само у Израелу и Аустрији – свуда се дижу нормални људи против лудака, да им Бог запрети.

Позивамо вас, драги читаоци, да будете будни и паметни, и да не верујете медијским обманама. Као што је Бајден доведен да на челу Америке глуми будалу, док други управљају у његово име, тако је и повлачење Америке из Авганистана инсценирано да би се направио утисак америчког пораза и да би терор њихових пулена почео да се шири Азијом. То су луциферијански окупатори Вашингтона радили и после 11. септембра – као, поражени, а онда су ударили на Ирак, Либију, Египат, запалили цео Блиски Исток.

Нека им Бог запрети и сурва све њихове замисли у пакао, а од њих и њиховог оца ђавола нека тражи крв свих невиних људи у дан Суда! Устани, Боже, брани ствар Своју, како каже у Светом Писму. Да васкрсне Бог и развеју се непријатељи Његови, а нама да дарује покајање на живот вечни! 

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Последњи пут ажурирано ( субота, 21 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.